Storvinst mot Åby Klippan
2014-11-25 14:58

Serietvåan Malmhaug KFUM hade inga som helst problem med att slå jumbon Åby Klippan på bortaplan i herrarnas div 2 Skåne. Slutresultatet blev hela 8-16, efter periodsiffrorna 4-4, 1-5 och 3-7. Noterbart är att Malmhaugs Hampus Flodin gjorde hela 7 mål och har nu totalt gjort 24 mål på 9 matcher.


Läs mera om matchen här: http://www.malmhaugkfum.se/nyheter/?ID=11685&NID=47156


Matchstatistik: http://157.180.240.88/Mallar/ft.aspx?scr=result&fmid=53815

Tornadostart i Torpahallen
2014-11-24 18:43

……sedan var det roliga slut. En virvlande inledning av gökarna, som hastigt och lustigt ledde till 2-0 ledning redan efter bara spelade 4:48, förbyttes lika hastigt, men för oss Malmhaugfans mindre lustigt, till underläge med 2-5 vid eld upphör efter första periodens slut.

0-1 på tavlan stod Emelie Fridh vaket för, när hon forecheckade hemmalagets backar till misstag. Även 0-2 tillkom efter tokpress på Göteborgs backar. Denna gång från Emmy och Sabinas sida, där till slut Sabina assisterade och Emmy la in bollen i nätmaskorna. Precis en sådan inledning ett lag med stukat självförtroende behöver! Efter 5:29 åkte Lill-Fi högst tveksamt på en utvisning för slag, vilket tyvärr hemmalaget utnyttjade med knappa halvminuten kvar av utvisningen genom ett vinkelskott från högerkanten. Tid 6:52. Därefter följde ett antal minuter, där lagen i flygande fläng bytte anfall. Dock hela tiden med Göteborg med det mera genomarbetade spelet, vilket inte hindrade Malmhaug från att skapa ett par riktigt bra lägen. 13:25 låg kvitteringsbollen till 2-2 i mål bakom Johanna, efter ett något enkelt bolltapp i egen zon från vår sida. Efter detta mål hade göteborgskorna fått upp ångan, för under återstoden av perioden var man ofina nog att göra ytterligare 3 mål. Vid mins ett av målen var vi något naiva och tittade för mycket på boll och tappade bort markeringen på målgöraren. Tungt, tungt med 2-5 i nacken efter första perioden, trots den drömstart som vi skapade inledningsvis. 

Andra periodens första mål betydde 6-2 till IBK efter ett långskott, med mycket trafik framför vårt mål bakom en skymd och därmed ganska maktlös Johanna. Tilläggas ska att i anfallet dessförinnan hade vi bränt ett friläge. 5:50 åkte Simmo ut för slag. Ett boxplay som vi redde ut på ett bra sätt. I tionde matchminuten pressade vi på ordentligt och det kändes som att vi hade samlat ihop till ytterligare ett mål. Men tji fick vi, för nästa mål blev också hemmalagets när man blixtsnabbt ställde om efter ett misslyckat backskott från vår sida, som tog i täck. Vips, så var en IBK:are helt fri på vår planhalva och gjorde inget misstag. 7-2 på tavlan och 13:09 spelade. Knappa två minuter senare blev vi återigen alltför enkelt straffade när hemmakeepern gjorde, i sig ett perfekt utkast mellan våra backar, som friställde en forward. 8-2 och nu såg det riktigt besvärligt ut. Nästa mål var också hemmalagets, när man flippsköt ett frislag elegant upp i bortre krysset från högerposition i slottet. 16:51 fick vi lite plåster på såren när Bina vaket drog dit 3-9 på en retur efter ett litet halvt misslyckat frislag i Göteborgs zon. Asset stod Emmy för. Perioden avslutades med en dryg minuts powerplay till oss, sedan en hemmaspelare gått alltför hårt åt Janni. Detta utan att vi lyckades skapa något av värde.

Redan efter 2:11 in på sista akten ökar hemmalaget på till 10-3, efter en avvaktande utvisning. I fjärde minuten drar Korre ett frislag, som oturligt snurrar precis bredvid högerstolpen efter en touch på en hemmaspelare. Så typiskt för ett lag i vår position att sådana bollar inte går in…….. Bara sekunderna senare får IBK ett 3 mot 2 läge och spelar bort oss helt och utökar till 11-3. 4:25 åker Göteborg på en tvåminutare för hårt spel. Här skapar vi inledningsvis ett par jättelägen, men får tyvärr inte dit bollen. 6:28 in på slutakten åker Kapten Olsson på 5 minuter för hårt spel när hon tacklar en hemmaspelare över sargen. Här spelar vi ett strålande boxplay och håller hemmalaget på behörigt avstånd från vår kasse. Farligaste möjligheten under dessa 5 minuter har faktiskt Micki, som ger sig iväg på en soloraid och skjuter ett bra långskott i ribbans överkant och över. Knappt har vi blivit fulltaliga så åker vi på nästa utvisning, när Lovisa får en mystisk utvisning för slag? Tid 11:51. Även detta boxplay klaras av med bravur. 16:30 kommer så matchens sista mål när hemmalaget spikar slutsiffrorna till 12-3. Detta föregicks av en solklar förseelse på HH bakom vårt mål, vilket domarna blundade för. 18:20 avslutades matchprotokollet med att Emelie Fridh skrevs in efter lyft av klubba. En ytterst tveksam utvisning även denna, som domarna minst sagt letade fram. Detta boxplay genomför vi också på ett förnämligt vis. 

Sammanfattningsvis är det bara att lyfta på hatten för tjejerna i IBK Göteborg, som vinner en solklar och rättvis seger och även har det mesta och bäst genomtänkta spelet. Segern känns dock något för stor sett till antal målchanser lagen emellan. Det bestående minnet av denna match är tyvärr inte själva matchen som sådan, utan domarnas otroligt låga och ojämna nivå. Jag skriver inte dessa ord som någon dålig förlorare, utan endast i välmening gentemot lagen i divison 1. Förutom dagens match har jag även tidigare sett dem döma Malmhaug-Kalmarsund och SödraDal-Fröjered. Vid samtliga tre tillfällen har deras insatser varit katastrofala! Visst, vi i Malmhaug håller inte division 1 klass för närvarande, vilket man dock bör kunna kräva av domarna. Tyvärr är fallet inte så med detta par. Låt mig bara i sammanhanget också passa på att hylla de flesta andra domare jag sett i år, som genomgående håller en mycket hög och jämn klass.

Dagens Gökbo

3 Gökar Denice ”DD” Darcy. Jobbade stenhårt matchen igenom och satte ofta griller i huvudet på Göteborgs backar med sin framfusighet och blixtrande speed.

2 Gökar Emmy ”Kloker” Nilsson. Gör oftast något vettigt när hon har bollen. Hennes spelförståelse gör att hon allt som oftast är inblandad i farligheter framåt.

1 Gök Lagets boxplay. Speciellt i den sista perioden, där man under matchens avslutande 13:32 minuter dödar 8:40 i boxplay. Ett strålande bra facit att ta med sig till framtida matcher!

Kvalräven


Inför IBK Göteborg med Josefin "Korre" Persson
2014-11-22 22:40
Josefin "Korre" Persson

Hej Korre! 


Ni blev återigen nollade förra veckan mot Kungälv. Hur gick det till?


Vi blev återigen straffade för vårt låga bolltempo, att vi fastnar för länge i egen zon i uppspelen samt att vi bjuder på kontringar genom att slarva när vi väl fått upp bollen i anfall. Kungälv hade ett par snabba kontringsspelare som tog tillvara på sina lägen. Dessutom hade vi 3 powerplay som ingen av dem resulterade i något mål framåt, vilket kan vara direkt avgörande i en match som i söndags. Det positiva var att vi vann första perioden och spelade lika i sista och vad som bör nämnas är även att vi fick två mål lite orättvist bortdömda.


Du har ju en vass bössa, som ännu inte riktigt mullrat till denna säsong. Finns det någon orsak till detta?


Jag har inte velat skrämma bort vår publik med efterskalvet och krutdoften från min bössa ;)  Nej skämt och sido, mitt spel har inte klaffat riktigt för mig än och det i sin tur har gjort att jag inte spelat ut mitt register till fullo. Ett litet svajande självförtroende har gjort att jag inte vågat utnyttja skottet. 


Var kommer ditt smeknamn Korre ifrån? Har det något med ekorrar att göra?


Jag är ju född ekorre men gjorde tidigt i livet en omfattande operation till människa… eller!?!? Nej det hänger med sedan flicktiden i Burlöv då jag inte hade något smeknamn och något lillgammalt snille i laget kom på att jag kunde kallas Korre eftersom Josse blev just Korre om man skrev med t9 i mobilen.


Enligt ryktet började du din innebandybana i 9-10 årsåldern i Humlans lilla gympahall i Arlöv och då företrädesvis bland killar. Har du något lurigt på lager från den tiden, som du kan plocka fram som ett ess ur rockärmen?


Det skulle nog vara att jag är totalt orädd för bollen och täcker mer än gärna skott. Eller att jag är en utmärkt sångerska i duschen efter träning och match :)


I morgon står IBK Göteborg för motståndet på bortaplan. Vad är dina funderingar inför detta och vad tippar du för slutresultat?


Vi har valt att frångå vår gameplan helt och byta taktik vilket jag hoppas och tror kan ge effekt i morgondagens drabbning. Jag tror det blir en jämn historia och utan att säga för mycket så luktar det tre röda poäng. 


Du lär redan vara på plats i Göteborg? Är det hemliga spionuppdrag på Bjelk & Rogers begäran, eller vadan detta?


Haha absolut inte! Jag gillar att starta en match förutsättningslöst då det lätt sätter galler i skallen på mig när jag vet för mycket. Min snälla pappa har bjudit på en weekend i götet, med hotellövernattning och besök på Lisebergs julmarknad. Det bådar dock gott inför morgondagen med två stjärnvinster på chockladhjulet :)


Fem snabba:

Korv eller glass? En smal med brö är aldrig fel

Mål eller ass? Mål ( Syns inte det i poängligan ;) )

Piff eller Puff? Får man säga fedtmule?

Morgon eller kväll? Kväll

Kjell eller Börje? Kjell från Ullared


/ Kvalräven


Pojkar 99 vidare i Newbody Cup
2014-11-22 17:41
Pojkar 99
Pojkar 99 gick vidare från första omgången  i Newbody Cup
STORT GRATTIS KILLAR 
Sparbanken Syd ökar sin sponsring till Malmhaug KFUM
2014-11-21 13:02
Sparbanken Syd
Det är med stolthet vi kan berätta att Sparbanken Syd nu stödjer föreningen ytterligare under säsongen 
Det är kul när, som i detta fallet Sparbanken Syd tror på vår verksamhet och verksamhets ide och väljer att stödja föreningen ytterligare under säsongen.

/Michael Prahl


Inför Åby matchen Rasmus Engelhardt Frie
2014-11-19 18:20
Hittills har bara anfallsglada spelare intervjuats inför matcher, men det blir det ändring på idag då vår målvakt Rasmus Engelhardt Frie svarar på ett par frågor inför matchen mot Åby! För er som inte förstår er på danska, är google translate bara en sökning bort.

Inför säsongen lämnade både Jacob Andersen och Mark Bek laget, vilket innebär att du numera är lagets ende dansk. Hur känns det att ingen förstår vad du säger?

Haha, nu håber jeg folk forstår lidt af hvad jeg skriver når det bliver på dansk, ellers må det oversættes. Men det er en del af det og skaber sjove momenter. Det klart at der er øjeblikke hvor det både kan være meget sjovt men også lidt irriterende, jeg kan ikke bare sidde ved siden af en samtale og bare snakke ind. Skal helst være inde fra start og så folk ved de lige skal snakke lidt langsommere for at være helt med. Men føler selv at det går fremad.

Som ende dansk innebär det även att du har överlägset längst till träningar och matcher. Hur ser en vanlig innebandydag ut i ditt liv?

Det er nogle lange og til tider trættende turer ja. En normal dag kunne være onsdag. Vågner ved en 7 tiden og er på job mellem 8-14, derefter træner jeg i den lokale fitness World i 1,5 time. Så kan jeg nå hjem og spise et par måltider, for så at skulle hjemme fra ved en 18:20 med tog til KBH Hovedbanegården. Derfra toget til triangeln, hvor bus 7 står og jeg er så ved kulladal 20:10 cirka. Træning slutter 22, for så at strække ud og afsted. Da togene kun går hver 20-30 minutter, er jeg som regel hjemme igen ved00:10 tiden. 1,5 til 2 timers rejse hver vej.

En annan spelare som lämnade var Fredrik Radlert som gick till Höllviken i SSL. Du har fått axla manteln efter honom i målet. Hur tycker du säsongsinledningen varit; både för din egen och lagets del?

Det har været en stor opgave at skulle gå fra Målmand /reserve målmand i Danmark hvor jeg dog fik ok med spilletid, til sådan som Det er nu. Det er ikke hvem som helst man erstatter og niveauet er tydelig højere. Har skulle bevise at jeg kan gavne holdet. Er utrolig taknemmelig for at man har ville satse lidt og give noget snor og plads til udvikling! Syntes starten er gået acceptabelt, ville gerne selv have gjort det personligt bedre i visse situationer men også at jeg har haft rigtig gode perioder hvor jeg viser jeg kan være med. Især wilands kampen ser jeg på. Og syntes holdet igennem har fået en fin start, med tanke på opstarten lige før sæsonen gik igang. Offensiven kører og folk er gode i de nye kædet til at finde hinanden.

Det blev en målrik match senast mot Bjuv (vinst 10-11 i SD). Alltid kul för publiken, men kanske inte riktigt lika roligt för dig som vaktar målet. Vad ska backarna, centern och högerforwarden göra för att hjälpa dig mer i försvaret?

Ja det var en kamp med en masse at lave. En blandet kamp for mig, da jeg selv syntes jeg fik reddet en del bolde og alligevel med 10 mål. Dog hvor de fleste var på kontraer og 2 mod 1 eller 1 mod 0 , så hvis man tager de første 10 minutter væk så ok. Syntes vi skal være bedre til kontra og tvær bolde mod os. I de sidste par kampe har vi haft det meget svært mod hold der spiller på bolden gennem midt og kontraer. Vi skal være bedre til at lukke pasningerne gennem midten. Og så skal jeg selv hanke op i mig selv for at lukke bedre af i de situationer. 

Match på lördag mot Åby som inte direkt rosat marknaden i inledningen. Vad vet du om Åby?

Ved faktisk i skrivende stund intet andet end at de spiller i 2. Divisionen som os. Heller ikke hvor de ligger henne i Sverige?

Vad slutar matchen?

Med det i hovedet så tror jeg vi vinder 9-1, jeg har livets kamp og Hansson scorer endelig flere mål end Hampus i en kamp. 

Fem snabba:
Liseberg eller Tivoli ? Liseberg
Dansk pølse eller kebab på Jalla Jalla ? Dansk pølse helst i hotdog 
Kim Nilsson eller Jacob Andersen ? Jacob Andersen! Fantastisk spiller og person
Danska tjejer eller svenska tjejer ? Engelhardt lämnade inget svar. Han kanske gillar latinas?
Kig op eller kig ner ? Kig op! Ifølge Berra mit motto, så det holder jeg mig til
Nyheter från våra lag
Flickor 99/03, 25/11 17:59 
Pojkar 00, 25/11 15:32 
Damer, 24/11 18:45 
Pojkar 00, 23/11 20:56