2015-12-21 20:44

Om ni har glömt att köpa Bingolotter till Uppesittarkvällen den 23/12 är ni välkomna till Willys och Malmborgs i Limhamn där Malmhaug har sina försäljningsställen.


Vi vill passa på att tacka alla spelare, ledare, föräldrar och eldsjälar för ett fint 2015 och önskar er alla en God Jul & Gott Nytt År!


Styrelsen, genom Mikael Söderström (ordförande)

MALMHAUG KFUM ÄR NU ÅTERFÖRSÄLJARE AV SKÅNESPORT.SE
2015-12-03 12:28
MALMHAUG KFUM

ÄR NU EN ÅTERFÖRSÄJARE AV SKÅNESPORT.SE


SKÅNESPORT.SE ÄR DEN HELTÄCKANDE SPORTTIDNINGEN

FÖR DIG SOM FÖLJER SPORTEN I SKÅNE, STORA SOM SMÅ KLUBBAR.

 

NU KAN DU GENOM MALMHAUG KFUM BLI PRENUMERANT AV DENNA UNIKA TIDNING

 

GÅ IN PÅ http://www.skanesport.se

 

FYLL I DINA UPPGIFTER

 

GENOM ATT BLI PRENUMERANT STÖDJER DU ÄVEN DIN LOKALA

FAVORITFÖRENING

Målvakter sökes till JAS/HJ18!
2015-12-01 21:20
Malmhaug söker 1-2 målvakter som vill spela i vårt unga, duktiga JAS-lag samt vårt serieledande HJ18-lag. Är du född 1997-2000 och är intresserad av denna chans, hör av dig till tränare Jörgen Torstensson (tel 0707-421713).
Tillbaka på vinnarspåret igen!
2015-11-15 21:54
Caroline Bäckström storspelade i målet idag!

Matchen mot Engelholm var bara 3:37 gammal när Wang samlade upp en förlupen boll till höger nere i Engelholms försvarszon efter att Simmo skjutit ett skott strax utanför. Hon bågade inåt, lurade bort en försvarare och hängde in 1-0 i bortre krysset. En perfekt start! I sjätte minuten osade det mål igen, när Korre sköt ett lurigt skott, som studsade precis bredvid vänsterstolpe. Minuten senare gjorde LillFi en soloraid och åkte slalom igenom motståndarförsvaret, men hennes avslut räddades av bortakeepern. 10:06 replikerade Engelholm, när man kvitterade till 1-1, med ett distinkt skott från mitt i slottet framför Bäckström. Tjejerna från norra Skåne fick bara njuta av sitt mål i dryga 3 minuter, för efter 13:15 presenterade Ottern sig som målskytt, efter att Hassel satt igång en kontring och serverat Ottern ett läge mitt framför motståndarmålet, men en bra bit ut i banan. Hennes ”källarskott” gick mellan benen på målvakten. 18:17 var det snubblande nära 3-1 när Elin får iväg en bra mörsare, men bollen smiter strax över kassen. 2-1 efter första perioden, där jag tycker vi är något bättre än Engelholm och förtjänar en uddamålsledning.

Endast 38 sekunder in på andra perioden var man beredd att notera 3-1 när LillFi skjuter ett lurigt backskott, men målisengör en riktigt bra benparad i sista sekund. 3:21 hade klockan tickat fram i denna andra period när det åter är dags för mål. Denna gång är det Kapten Hassel, som drar iväg ett vinkelskott från vänsterläge. Målet är för övrigt en kopia på Otterns 2-1, då även denna boll smiter in lite väl enkelt under målvakten. 3-1 på tavlan och det är bara att tacka och buga! Efter detta tar så Engelholm hand om skeendet i matchen och efter en omställning spelar man sig effektivt i läge framför vårt mål och pang(!) så smaskar man in reduceringen till 3-2bakom en chanslös Bäckström i målet. 9:38 in på perioden iscensätter Engelholm ett bra anfall, men avslutningen smiter precis utanför höger stolpe. Nu känns bortalaget hetast och helt följdriktigt kommer också kvitteringen som ett brev på posten efter 11:14. Nu står matchen verkligen och väger och det känns som att nästa mål  kommer att ge en klar fördel inför resterande del av tillställningen. I trettonde minuten är Özil så framme och oroar med ett fint skott efter en flygande kontringsattack. Spelet böljar nu fram och tillbaka och varje anfall känns som en ”nästan” målchans. 17:47 kommer så matchens första utvisning. Den drabbar Engelholm och i protokollet noteras det för slag. Vår powerplayuppställning behöver bara bolla i 27 sekunder mellan sig, innan Otternhänger in mycket viktiga 4-3 lågt intill målisens högra stolpe. Efter 18:47 skapar Engelholm periodens i särklass vassaste möjlighet, men Bäckström gör en kalasräddning. Puh, där var kvitteringen inte långt borta. Men rödgökarna kan gå till pausvila med en något bräcklig uddamålsledning inför avslutande tredjedelen av matchen.

Tredje perioden blir en lång gastkramning. Nu känns det som att vi är mera rädda för att tappa ledningen, än att vi har viljan att vinna matchen och köra på framåt. I fjärde minuten bollar Engelholm upp fint och en diagonalpassning genom vårt försvar avslutas med ett direktskott i ribban. Tack för det……….Så i sjunde minuten kommer matchens i särklass främsta prestationer. Engelholm skapar två jättemöjligheter, men Bäckis gör två idioträddningar i tät följd. Vilket målvaktsspel! Man bara njöt av dessa fantombravader……….8:27 insåg Bats&Valle att ett för stunden hårt ansatt Malmhaug behövde lite coachning och tog därmed timeout. 11:38 är det show á la Bäckström igen, när hon kastar sig intuitivt och gör en ren kalasräddning likt en fotbollsmålvakt. Efter timeouten skapar vi i rask takt ett par farliga kontraattacker, där man framförallt minns Otternsdragskott i femtonde minuten precis över höger kryssribba på pass från Hassel. Men det är Engelholm som jagar på frenetiskt för en kvittering. Man plockar ut målvakten vid ett par tre tillfällen under de sista 3 minuterna. Efter 19:24 ökar så bortatjejernas möjligheter ytterligare, när Ottern får uppsöka botbänken för hårt spel. Men trots 6 spelare på banan emot våra 4 under de sista skälvande sekunderna, så lyckas inte Engelholm förändra siffrorna på tavlan. 

En bra första period och godkänd inledning på andra, kan vi ta med oss från dagens match. Dessutom var det skönt att gå från förra veckans 10 insläppta mål till dagens mer moderata 3. Jag tycker det var mycket starkt gjort av tjejerna att vinna idag, när laget nu verkar vara inne i en lite ”trögare” fas av säsongen. Bra jobbat! En självklar och fin gest var också den tysta minut som föregick matchen, med anledning av de fasansfulla vidrigheter som drabbat Frankrike och därmed demokratin i stort.

 

 

Dagens Gökar:

3 Gökar – Caroline Bäckström. Murade igen buren när det som bäst behövdes och krönte sin dag med ett par minst sagt otroliga räddningar, som starkt bidrog till dagens seger. Trygg och lugn när det blåste som värst. Det är guld värt att damlaget har två riktigt bra målvakter att tillgå.

2 Gökar – Sabina Persson. Återigen imponerade Bina med sitt lugna och säkra backspel. Passar utmärkt som just back med sin fina blick och trygga bollbehandling.

1 Gök – Elin Davidsson & Petra Simonovski. Elin tog för sig matchen igenom. Trots sin ungdom visade Elin upp ett mycket moget och fysiskt spel, som lovar verkligt gott framöver. Simmo fick agera ”hjälpgumma” som back i tredje perioden idag. Det löste hon briljant och såg till att hålla bortalaget på behörigt avstånd från vårt mål. En bollvirtuos som Simmo kan placeras var som helst utan att göra bort sig. Målvakt? Tja, varför inte?


Kvalräven

 

Inför FBC Engelholm med Elin
2015-11-14 11:44
Elin Davidsson #2
Hej Elin!

Du tillhör nu damtruppen helt och hållet efter att föregående säsonger fått rycka in ett par gånger och matcher. Vad tycker du är största skillnaden på spelet på seniornivå i jämförelse med juniornivå och utvecklingslag?
 Den största skillnaden är absolut farten i spelet och på träningarna. Men även att vi i damtruppen spelar ett spelsystem och jobbar därifrån , i juniorlaget var det mer snabba anfall , långbollar och en-mans show  osv. Och laget i helhet är på en mer jämn nivå än i juniorlaget , alla är här för att vinna och ge sitt bästa.

I storförlusten sist var du en av få stjärnor som lös på en annars ganska nattsvart malmhaugshimmel! Du blev noterad för två mål. Beskriv dessa målen och din insats i övrigt.
Storförlusten va lite kämpig .. Första målet var nog en hel del tur , fick en pass av nico å sen ett backhand skott. Det andra målet var tack vare dig korre, en lobbpass när jag är parkerad framför målet , bollen studsar på skaftet och in under målvakten som är i förflyttning. Jag var väldigt taggad inför den matchen och det kändes som att det gick min väg, tycker dock det är jättestarkt av laget och inte ge upp när vi va så få spelare. Hade några skott i stolpe och bollen studsa min väg om man säger så. 

Du är yngst i laget med dina blott 15 år, är det något du som lagets minsting kan dra fördel av? Yngst på pappret innebär inte alltid yngst i sinnet, vem i laget passar bäst in på det uttrycket tycker du?
Det jag drar nytta av att jag är minst är nog att motståndarna inte tar mig som en av er utan som en svag punkt. Men den stora nackdelen är brillorna jag måste ha .... Yngst i sinnet är alla dar i veckan Johanna davidsson , helt klart den barnsligaste i laget, hon leker fortfarande med dockor ;)

Imorgon är det dags för oss att ta emot FBC Engelholm i Kulladal. Vad vet du om Engelholm som lag?
Vi mötte Ängelholm förra säsongen både i träningsmatch och serien , det var dock ett tag sen men minnet av dem var att dom spelar med fart och är stora som hus.. Mycket mer minns jag inte. 

I tabellen ligger Engelholm ett poäng efter oss och med enkel matematik kan vem som helst räkna ut att det är en oerhört viktig match för båda lagen. Vad krävs av oss för att undvika en upprepning av  förra helgens magra insats och istället skrapa ihop 3 poäng?
Det viktigaste imorgon är absolut inställningen, vi ska gå in i första bytet och visa att det är vår match. Vi måste spela enkelt , snabbt och bestämt , även sätta våra lägen. Jag tror att dom som vinner imorgon är det laget med bäst inställning.

Väl mött 15.30 i Kulladal Sporthall imorgon!

/#19
Överkörda i Landskrona!
2015-11-07 21:50
Sabina Persson

Inledningen i matchen mot Landskrona var lite avvaktande från båda håll, likt två boxare som känner lite på varandra. Klockan hade tickat fram till 4:06 när Özil tar vara på en lite förlupen boll framför Landskronakassen och trycker in 0-1 efter skottförsök från Wang. Landskrona är det som styr spelet härefter och vi ställer mer upp och försvarar och satsar på kontringar. Efter 8:22 skickar hemmalaget ett droppskott i stolpen fån långt håll. I den 14:e minuten utökar vi, något orättvist sett till matchbilden, till 0-2 genom Elin. Detta genom ett backhandskott från svag vänstervinkel, som lite tursamt letar sig in i maskorna. 16:54 gör Johanna en jätteräddning på ett friläge från en hemmalirare. Landskrona har nu bra tryck på oss och vi sjunker lite väl lågt ner framför Johanna för att det ska kännas bekvämt från läktarhåll sett. De sista skälvande sekunderna av första perioden blir minst sagt dramatiska! Med bara dryga 15 sekunder kvar bryter Korre ett hemmapass i egen zon och ger sig iväg på en kontringsattack där hon avslutningsvis flippassar fram bollen till Elin, som helt riktigt gått rakt mot mål. Elin skarvar retfullt lätt in passet bakom en förvånad hemmakeeper och så var ställningen 0-3 istället. Men det var Landskrona som fick sista repliken i perioden, när Linnea Jönsson direkt efter tekningen som följde drog in 1-3 efter 19:54. Ett mycket psykologiskt och viktigt mål för hemmalaget. Dessutom var det långt ifrån sista gången vi skulle höra talas om Linnea Jönsson denna afton……1-3 efter första perioden kändes mer eller minde som ett drömresultat sett ur Malmhaugvinkel, eftersom det mesta sett lite slött och slarvigt ut.

Sekundvisaren hade bara tickat fram 16 små ”hack” i period 2när hemmatjejerna reducerade till 2-3, efter att vi alldeles för enkelt låtit Linnea Jönsson vandra in med bollen från vänster hörn i vår zon. Linnea serverade så ganska enkelt Sofia Jönsson vid bortre stolpen, som inte gjorde något misstag. Efter denna tidiga boost sköljde Landskrona fram i ett par ytterst farliga attacker, med bl a en ribbträff, som rödgökarnadessbättre lyckades avvärja. Efter 4: 26 kontrade vi äntligen lite vettigt och Fridh fick ett jätteläge, men tyvärr smet hennes skott precis utanför. På detta svarade hemmatjejerna skoningslöst, när man efter 4:48 kvitterade till 3-3 med ett stenhårt vinkelskott rakt upp i höger kryss bakom en maktlös Davidsson. Nu var Landskrona verkligen på G, medan vi själva såg allt mindre och mindre ut……..Det tog bara knappa en och en halv minut efter kvitteringen, så låg tyvärr 4-3 bollen i maskorna bakom Johanna. Efter 6:14 fick vi så ett bra läge att komma tillbaka in i matchen, då en hemmaspelare åkte ut 2 min för slag. Kvitteringsmöjligheterna ökade betänkligt när ytterligare en Landskronaspelare fick uppsöka syndabåset för hands efter 7:18 spelade. Men tyvärr fick vi inte till det alls i detta PP, utan hemmalaget redde ut detta ganska bekvämt. Efter 11:48 åkte så Wang ut för hög klubba framför Landskronamålet. En minst sagt mystisk utvisning, då det faktiskt var själva bollen som var högt i luften och inte hennes klubba! När spelet sattes igång igen ansåg domarna att Bats klagade för mycket på utvisningen av Wang och gav honom 2+10 minuter, med uppvisning på läktaren som följd. Alicia fick lomma över planen och ta plats bredvid Wang. Landskrona visade nu hur man spelar ett effektivt 5 mot 3 spel och utökade till 5-3 genom Linnea Jönsson efter 12:37 på ett direktskott från vänster vinkel in vid närmsta stolpen. Som ett brev på posten följde så också 6-3 i hemmafavör efter 15:03, efter att…….just det………Linnea Jönsson lämnats väl oattackerad mitt i slottet framför vårt mål. De sista minuterna i perioden repade så våra stolta tjejer lite mod och hade ett par farliga anfall, där dock den sista touchen fattades. Men lite hopp tändes trots allt när Julia Wang hittade rätt med ett lågt skott intill målisens vänstra stolpe efter 19:38. Direkt efter tekningen for vi fram igen i motståndarzonen och Emelie Fridh spelade fram Elin i ett jätteläge till ytterligare reducering, när hon i periodens allra sista skälvande sekund helt ren framför mål sköt ett skott som Landskronas keeper klarade. En klart bra avslutning och än fanns det hopp, även om inte mycket hade stämt för dagen så långt i matchen för Malmhaugs stolta garde.

5:26 in på tredje perioden fick vi ett gyllene läge att få närkontakt, när vi fick en ny powerplaymöjlighet. Nu var det bättre fart på bollen, men avsluten lyste trots detta tyvärr med sin frånvaro, så det blev ingen nätkänning i detta PP heller. Efter 8:07 drog så Linnea Jönsson ner nattmössan rejält på rödgökarna, när hon i ett avvaktande läge för en Malmhaugutvisning, svepte in 7-4 till hemmapublikenshörbara jubel. Nu var vi verkligen i brygga! Med knappa 10 minuter kvar att spela tog så Valle timeout, för att kunna ge en sista injektion och skapa mer energi i ett för dagen trött agerande lag. Tyvärr hade detta ingen större effekt, utan Landskrona kunde ganska bekvämt göra ytterligare 3 mål fram till solklara 10-4, när vi i och för sig under avslutningen av matchen chansspelade friskt framåt.

Matchens lirare var tveklöst hemmalagets Linnea Jönsson. 7 mål(!) och 1 assist är ju minst sagt häpnadsväckande siffror? Hur hade vi scoutat henne månntro? Nåja, det var fler i Landskrona som var bra och segern var rakt igenom rättvis. Hemmalaget var det bättre laget i alla perioder. Själva hade vi tyvärr som lag en mycket blek dag och det mesta gick i slowmotion. Avsaknaden av två så duktiga offensiva krafter som Simmo & Ottern visade sig vara monumental. När dessutom en del av spelarna spelade lite halvkrassliga, så kan det se ut så här. Vi har ju inte den bredaste truppen i serien precis. Nu är det bara att ta nya friska tag inför nästa veckas hemmamatch mot Engelholm. En bra träningsvecka i benen och sen räknar vi trogna supporters med ett helt annat och ytterst revanschsuget Malmhaug i Kulladals Sporthall på lördag.

 

Dagens Gökar:

3 Gökar – Sabina Persson. Höll stilen rakt igenom matchen både offensivt och defensivt. Spelade förnuftigt och blev aldrig stressad trots Landskronas stundtals kraftiga spelövertag. En smart spelare som aldrig faller igenom helt.

2 Gökar – Systrarna Davidsson. Elin slet berömvärt och respektlöst mot Landskronaförsvaret. Kryddade sin insats med att göra 2 mål. En spelare som trots sin ungdom verkligen tar för sig. Johanna hade ingen avundsvärd uppgift när Landskrona trummade på. Gjorde ett flertal svåra parader och höll stilen matchen igenom

1 Gök – Emelie Fridh. Gjorde en klart godkänd insats och är alltid ett hot och en tillgång med sin oerhörda speed. Visar alltid vinnarinstinkt med sin inställning.

Kvalräven

Nyheter från våra lag