Den nya Supportertröjan
2014-09-20 20:50
Nu finns den nya supportertröjan att köpa på Team Sportia (Emporia) eller i Kiosken på Kulladal.
Pris 150 kr 
Finns i alla storlekar från storlek 140 till XXXL
En mycket skön funktionströja 


Klubbdagen den 20/9 på Team Sportia
2014-09-20 19:10
Foto: Lars Rehn
Roligt att så många kom på Malmhaug KFUM´s klubbdag 

Inför Pixbo med Rickard Bjelk
2014-09-17 18:59

Snart är det äntligen dags för seriepremiär,  din första tävlingsmatch som coach för Malmhaug KFUM damer. Vem är Rickard Bjelk egentligen och hur beskriver du dig bäst som tränare?


Rickard Bjelk är 45 år gammal och har varit aktiv inom innebandyn sedan 1991-92. Jag var med och startade en förening som hette Malmö HP och sedan har det rullat på genom åren i olika föreningar. Har som högst varit i div 2 herr med 3 olika lag,damer har jag provat en säsong tidigare och det var 1998-99(tror jag). Jag är även domare och har varit till och från sedan 1992.

Hur väl känner du laget efter dessa månader vid rodret? Vem är lagets:


Mest tekniska?

Ottern (Sofia Otterström)

Poängmaskin?

Emmy eller Bina (Sabina Persson)

Snabbaste spelare?

Fridh (Emelie Fridh) eller Denice

Mest fysiska spelare?

Emelie Olsson

Spelare med krut i bössan?

Nicko (Nicolina Johansson)

Skojare?

Korre (Josefin Persson)

Mest förvirrade?

Ottern (Sofia Otterström)

Hur har försäsongen varit?


Försäsongen har varit riktigt bra med 4 vinster och 1 förlust, det är mycket tack vare ett stabilt försvarspel och bitvis bra tempo i anfallspelet.


Hur är känslan inför premiären?

Känslan inför premiären är en riktigt go känsla,vi har många träningspass bakom oss och jag tror stenhårt på att vi skall reda ut den här resan i div 1.


Vad vet du om premiärmotståndet Pixbo?

Om Pixbo och 9 andra motståndare vet jag ingenting, men det gör inget eftersom vi fokuserar på vårt bara.


Vilka spelare tror du blir viktigast i årets Malmhaug KFUM?

Viktigaste spelare blir hela truppen, eftersom vi har många matcher som skall spelas och dem kommer vara stentuffa allihopa.


Som nykomlingar i Divison 1 damer södra, hur går snacket inför säsongen?


Som nykomlingar siktar vi naturligtvis på att gå upp (blink blink)


Till sist, hur slutar matchen på lördag? 


Vi vinner med 5-2.


Reporter-Korre tackar Bjelk för svaren och uppmanar alla att infinna sig i Kulladals Sporthall lördagen den 20/9 15.30, heja fram oss i vår premiärmatch i Divison 1.


/ Korre #19

KFUM Malmö: ”Vi är partipolitiskt obundna, för alla människors lika värde”
2014-09-16 08:43
Thomas Brilje Ordförande i KFUM Malmö

KFUM Malmö är en del av världens största ungdomsrörelse. Vi är partipolitiskt obundna, för alla människors lika värde och för internationell solidaritet. Detta står i våra stadgar och vi agerar efter dem.

Oavsett vilket parti som hade hyrt in sig i våra lokaler så hade det blivit reaktioner från våra led eftersom vi INTE vill förknippas med något politiskt parti. KFUM Malmö har funnits sedan 1890 och vi har fostrat och utvecklat många generationer barn, ungdomar och ledare till att bli välmående samhällsmedborgare. Stor del av vår verksamhet riktar sig till barn och unga. Det gör det extra viktigt att vi inte förknippas överhuvudtaget med något specifikt politiskt parti. Många medlemmar i vår rörelse är upprörda av just den anledningen. Andra tror till och med att vi avsiktligt hyrde ut till det politiska partiet. Detta vill jag nu kraftigt dementera.

I vårt hyreskontrakt under punkt fyra står att läsa: ”Lokalen får endast användas för uppgivet ändamål och under angiven tid”. Vidare står under punkt 6 att läsa: ”... får inte utan Malmö KFUM:s godkännande överlåta hyreskontraktet till tredje part”. Under punkt 10 står att läsa: ”Om hyresgästen bryter mot punkter i kontraktet så äger Malmö KFUM rätt att omgående avbryta tillställningen och utrymma lokalen. Hyran återbetalas ej”.

Vår kanslichef meddelade detta till hyresgästen under söndagskvällen men hyresgästen vägrade trots detta att avbryta tillställningen. Då fattade kanslichefen ett beslut att slå av strömmen till byggnaden, när detta inte gav önskat resultat så sattes ett internt brandlarm igång. Larmet gick alltså aldrig ut till brandkåren.

Hade reaktionen varit detsamma om det gällt ett annat politiskt parti. Svaret är ja. Varför? Återigen – för att vi är partipolitiskt obundna. I KFUM Sveriges stadgar står bland annat att läsa: ”Vi välkomnar alla i vår gemenskap och vi betonar speciellt vikten av unga människors inflytande. Vi vill bland annat verka för samarbete och gemenskap i ett mångkulturellt samhälle, som är baserat på övertygelsen om människors lika värde, verka för internationell solidaritet och rättvisa, genom vår verksamhet främja en hälsosam livsstil fri från missbruk samt ta aktivt ansvar för kommande generationers livsvillkor”.

Vi blev årets förening i Malmö stad 2010. Vi har, helt klart, ett stort ansvar. Och vi måste stå fast vid att vara en stabil instans i vårt samhälle. Detta gör vi genom att vara ett kärleksfullt föredöme för våra medlemmar och andra i vår stad. Vårt uppdrag är primärt att verka i en positiv riktning för Malmös barn och unga – och att välkomna alla som är en del av ett mångkulturellt samhälle in i våra verksamheter.

Detta är vi bra på. Vi är mindre bra på politik. Precis som det ska vara.

KLUBBDAGEN DEN 20/9
2014-09-15 12:56

”Vi har tidigare gått ut med information om den kommande klubbkvällen på Team Sportia. Vi vill nu helt enkelt bara påminna er om den. Vi ses väl i butiken på lördag?

 

Lördagen den 20 september kl. 10-18  hälsar Mats och hans personal på Team Sportia medlemmar i Malmhaug KFUM välkomna på klubbkväll i butiken på Emporia.

 

Pär Eriksson från Salming är på plats för utprovning och beställning av de senaste modellerna av klubbor och skor som är Salming senaste tillskott i sortimentet. Dessutom kommer det att finnas Salmoingkläder från klubbprofilen för utprovning samt annan konfektion för såväl spelare som supportrar. Mats utlovar finfina och unika erbjudande denna dag!!!

 

Ta chansen att prova ut och beställa säsongens innebandyutrustning denna kväll så levereras varorna till butiken nån vecka senare.

 

Hjärtligt välkommen!”

Nyheter från våra lag