Herrar Div 1/JAS
Första träningsmatchen för Herrlaget
2016-08-25 22:54, Herrar Div 1/JAS
Truppen med lagsponsor Boa
Första träningsmatchen för A laget gick av stapeln i Trelleborg mot Palmstaden. Kvällens hjälte i laget var målvakt Fredrik som gjorde några svettiga räddningar i full mundering i en hall med en temperatur på plus 30 grader. Svettades nog bort några kilo!

I första perioden var det ganska trevande spel från båda lagen. Men vi stod upp bra och gick till periodvila i ledning med 1-0. Andra perioden fick vi börja med att träna boxplay då vi inte fått rutin på att komma ut på planen i tid. Men den spelmässigt bästa perioden av Malmhaug som vi också vann med 3-0 (efter bland annat två PP mål) och gick till periodpaus i ledning med 4-0. Både Speltempot och kvaliteten på spelet gick ner i tredje perioden och vi bjöd in Palmstaden som gick upp till reducering 5-4. I slutet av perioden tog Palmstaden ut målvakten och vi kunde göra mål i tom bur. 

Slutresultat 6-4 till Malmhaug och en bra uppvärmning inför helgens cup i Hässleholm.
SÄSONGSPREMIÄR FÖR JAS LAGET
2016-08-20 14:33
Nu kickar vi igång säsongen för vårt unga talangfulla JAS lag. Träningsläger i Göteborg den 20-21 augusti. 

Lördag match mot Lindås Waves JAS lag som är ett av de mest framgångsrika juniorlagen i Sverige. En tuff premiärmotståndare då vi bara varit igång med riktiga träningar några veckor. Men en nyttig erfarenhet som vi lär oss mycket av. Förlust med 8-2 efter periodresultaten (0-3, 1-3, 1-2). Tuff inledning på alla tre perioder med insläppta baklängesmål i början av varje period. Men sedan krigade våra killar på bra. Premiärmålet i JAS 2016 för Malmhaug gjordes av Anton Lindahl. Och vårt andra mål gjordes av Hugo Norlund.

Teambuilding lördag eftermiddag/kväll på Liseberg och Scandic Mölndal. Efter god hotellfrukost matchgenomgång och avresa till Rydbergshallen i Lerum.

Mycket bra inledning på söndagsmatchen av hela Malmhaug. Efter ca 7 minuter kommer 1-0 av Patrik Rosenqvist på fint pass av Hugo Norlund. Fortsatt bra spel av Malmhaug mot ett ganska små fult spelande Lerum. Vi får Power play när klockan står på 19:55. Nils slår ett perfekt pass till Patrik som avslutar direkt. 2-0 när kockan står på 19:59! Något mer avvaktande spel i andra perioden och efter cirka 12 minuter reducerar Lerum till 2-1 efter ett frislag vi inte var helt alerta på. Men efter 19:27 så kämpade Simon Lindblad in 3-1 till Malmhaug. Tredje perioden blev ganska tuff och man märkte att våra killar inte ville gå bort sig och tappa sin ledning. Efter cirka 13 minuter kom en olycklig felstuds som Lerum kunde utnyttja och peta in reducering till 3-2. Men sedan kämpade Malmhaug på och fick ytterligare ett Power play med en minut kvar av matchen. Här verkade taktiken mer vara att hålla tätt bakåt än försöka avsluta för ytterligare mål framåt. Det lyckades och Malmhaug vann med 3-2. Ett stort grattis till hela laget!

Alla i laget har skött sig exemplariskt och varit både proffsiga och visat god inställning i helgens matcher samt visat god vilja att få ihop en bra gemenskap i gruppen.

Vi tackar för en väldigt givande start på JAS säsongen 2016/2017!

/Ledarna i JAS laget
Jörgen, Uffe, Susann
Fruktade 99:or väljer att fortsätta!
2016-05-08 20:03
Vi är otroligt glada att dessa fyra vill vara med på vår satsning med ett framgångsrikt JAS-lag. Alla fyra har fått ett A-lagskontrakt och kommer på allvar att hota våra seniorer om en startplats i ett intressant H1-lag säsongen 2016/17.

Simon Lindblad, som anslöt till Malmhaug KFUM JAS i fjol, har imponerat på oss och vi spår en lysande framtid för honom. Med spel i ett grymt JAS-lag samt genom att ha krigat till sig spel i H1 har Simon utvecklats i raketfart. 

Mattias Valtonen-André är även han en väldigt intressant spelare. Mattias har kapacitet att ta sig väldigt långt, bara han själv vill. Även Mattias har fått speltid i Malmhaug KFUMs seniorlag under vintern och våren och detta bådar gott för framtiden.

Nils Rasmusson är en underbar back att beskåda. Nils har en blick för spelet som få backar har och han är ett ständigt hot för våra motståndare. Nils är en viktig kugge för både vårt fina JAS-lag men han kommer även att vara en intressant lirare att se i H1.

Liam Osterman, som har varit årets JAS-series mest hårdjobbande spelare, kommer vara en väldigt viktig pusselbit i JAS-laget. Liam gjorde det så bra i fjol så även han har erbjudits ett A-lagskontrakt.
Patrik och Lucas kör vidare och stärker vår satsning på ungt!
2016-05-08 20:02
Att Patrik Rosenqvist valt att köra vidare gör oss väldigt glada. Patrik har varit en central spelare för vårt duktiga JAS-lag, men han har även under vintern och våren tagit en startplats i Malmhaug KFUMs seniorlag som spelar i H1. 

Lucas Adolfsson har många kvalitéer. Lucas, som i grunden är en forward, sadlade om till en backplats i fjol. Lucas, som spelar i JAS och H1, är en framtidsback som spelar en modern innebandy. Han har ett fruktat skott som gör många avundsjuka.

Patrik och Lucas, som båda är 98:or, kommer att vara otroligt viktiga för vårt satsande JAS-lag som har ambitioner att nå Innebandyfesten säsongen 2016/17.
Bröderna Norlund väljer att fortsätta i Malmhaug KFUM!
2016-05-07 09:24

Viktor Norlund, född -97, var redan under fjolåret en viktig kugge i H1 och JAS. Detta år kliver Viktor in i en ren seniorroll och kommer att bli otroligt viktig för fortsatta framgångar i H1. Vi ser Viktor som en nyckelspelare och han kommer att vara en jobbig nöt att knäcka för våra motståndare.

Hugo Norlund, som är 99:a, har gått från klarhet till klarhet under säsongen 2015/16. Hugo är en otroligt lurig och teknisk forward som kommer ge publiken i Kulladal valuta för inträdet. Hugo är en notorisk målskytt i JAS-laget och kommer på allvar att visa att han ska ta en startplats i H1 i år.

Vi i Malmhaug KFUM är otroligt glada för att båda dessa killar valt att fortsätta, speciellt nu när vi siktar på att föryngra truppen från de egna leden. Det kommer att bli en fröjd att se dem på planen framöver.

Fler spelare kommer att presenteras under dagen.

Malmhaugstrio klar för comeback!
2016-05-04 16:33
Helene Haagjon, Louisa Persson och Rebecca Tiljander gör comeback i Malmhaug!
Malmhaugs damlag fortsätter bygga för ett slagkraftigt lag säsongen 16/17 och som ett led i detta har man nu gjort klart med ytterligare tre spelare. Det är närmre bestämt Louisa Persson, Helene Haagjon och Rebecca Tiljander som alla tre är klara för comeback. 

Louisa Persson är en stabil och passningssäker back med sina spetskvaliteter i det fysiska spelet. Hon har alltid varit Malmhaug trogen och vi är glada att hon efter ett kortare uppehåll som säsongsarbetare i Sälen återigen väljer att spela med oss. 

Helene Haagjon ansluter till laget efter att den gångna säsongen haft ett uppehåll från innebandyn på grund av graviditet. Helene är en urstark försvarsspelare som sällan eller aldrig går förlorande ur en närkamp, hennes inställning och vinnarskalle är av sällan skådat slag. 

Rebecca Tiljander är en energispelare som gärna sprider glädje om och kring sig. Rebecca är snabb och väljer gärna att sätta sina medspelare i bra läge istället för att själv avlossa bössan. En riktig framspelare med andra ord. Rebecca arbetar för närvarande i London som Au pair men ansluter till laget i sommar.

Klara nyförvärv Malmhaug KFUM:

Josefin Karlsson, back från Sävsjö
Kicki Lerstorp, forward från Gårdarike
Erika Levenius, målvakt från Malmö FBC U
Denice Darcy, forward från FC Helsingborg/Malmhaug 
Emmy Nilsson, forward från IBK Lund


Nyheter från våra lag
Herrar Div 1/JAS, 25/08 22:54 
Pojkar 00, 24/08 08:27 
Flickor 06/08 LB, 21/08 21:05 
Herrar Div 1/JAS, 20/08 22:43 
Herrar Div 1/JAS, 22/06 15:23 
Pojkar 00, 05/05 12:53