Herrar Div 1/JAS
Intervju med Matte inför bortamatch mot Sävsjö
2016-09-29 23:03, Herrar Div 1/JAS

Tjena Matte! Nytt ansikte för säsongen för de flesta och är från de yngre leden men redan en spelare för andra lagen att frukta med ett oförtjänt mål i tom kasse. Spontan kommentar om målet och matchen mot Palmstaden? 


- Tjenixen chefen. Tycker vi gjorde en stark insats som lag och fick med oss 3 välförtjänta pinnar. Vi visar stark lagmoral och ger inte upp trots att resultatet inte alltid var med oss. Att lyckas göra 2 mål är bara en personlig bonus hehe.


Du är går på gymnasiet och levererar mål i div.1 på fritiden. Hur är en normal vecka i Mattes glamourösa liv?


- 3 träningar på morgonen och 3 träningar på kvällen är en vanlig vecka för många av oss i laget. Coach Jörgen på kvällarna och Coach Karlberg i skolan. Fantastiska tränare som utvecklar mig till framtida SSL-spelare.


Vad kan man förvänta sig av dig denna säsongen? Tex i poängväg.


- Det man kan förvänta sig av mig är, att jag alltid kommer att göra så gott jag kan och förhoppningsvis göra en del poäng. Hur många vet jag inte men det lär nog bli lite poäng i alla fall. Siktar på 80 poäng, 60-20.


Match mot Sävsjö borta på lördag. Vad kan man förvänta sig från din klubba och resterande av laget?


- Tror det kommer bli en jämn match där vi har god chans till att plocka poäng, om alla är på hugget. Från min del vet jag inte riktigt vad man kan förvänta sig. Kanske något mål om man har tur, som jag brukar ha hehe.


Någon man ska hålla ett extra öga på som för oss utanför kanske är helt okänd?


- Någon att hålla koll på skulle jag säga är Lucas som hittills gjort en bra säsong och jag tror att han lyckas stänka dit något mål på lördag.


Vad vet du om Sävsjö och vilka punkter och vad tänker du ta med dig själv från Palmstaden-matchen?


- Jag vet personligen inte så mycket om Sävsjö förutom att de placerade sig på en fjärde plats förra säsongen i div. 1. Det jag tar med mig från Palmstaden matchen är min energi och vilja som jag tyckte var bra. Om jag ska vara helt ärlig så var den i särklass bäst av alla i laget.


Hur tycker du träningsveckan har gått? Är ni redo för ta er an Sävsjö? 


- Jag kunde tyvärr ej medverka på måndagens träning men efter den försäsong och de matcher vi har haft hittills så tycker jag att vi som lag är redo att ta oss an Sävsjö. 


Tre snabba:

Plopp eller center? - Plopp

Kebab eller svensk husmanskost? - Kebab brushan

Kula eller #19? - Kulan så klart.


Vill tacka MVA för en grym intervju och lycka till på matchen!

/ Hussein Ibracadabra

2016-09-29 09:53
Det är med stor glädje att vi kan berätta att Caparol fortsätter stödja Malmhaug KFUM och har denna säsongen valt att bli en av våra huvudsponsorer 

/Michael Prahl
Oavgjort i seriepremiären!
2016-09-28 17:31
Foto: Arne Karlsson

Efter en lovande försäsong av vårt stolta damlag, så var det äntligen dags för seriepremiär på bortagolv mot Munka Ljungby på tisdagkvällen. Ett Munka Ljungby som vi hade förtvivlat svårt för i fjor, med förlust just i Munkahallen och med en knapp viktoria på hemmaplan efter suddenvinst. Så, utan tvekan var vi förvissade om på förhand att det fanns fog för att räkna med en tuff och besvärlig uppgift. 

 

Period 1 Rödgökarna inledde matchen lite försiktigt och man kände inte riktigt igen den speediga innebandy som varit adelsmärket i våra tidigare försäsongsmatcher. Redan efter 1:10 var dock Bina framme och oroade rejält när hon stötte en förlupen boll strax utanför målet. Munkasvarade upp när man efter 2:36 replikerade med en farlig målchans efter en passningsmiss från våra backar, som bjöd fritt fram till en Munkaforward. Men Carro gled ut och avvärjde strålande! Det såg onekligen lite tuggummisegt ut från tjejernas sida vad det gällde tempot på det mesta. Passningarna hoppade och for och rörelsen på icke bollförare var långt ifrån optimal. Kort sagt, gjorde vi det lite svårt för varandra. Men, trots detta var det rött som hade kommandot i matchen. Munka svarade dock hela tiden upp med farliga omställningar, när vi fastnade i vårt omständliga passningsspel, eller för den del felbeslut. I 5:e minuten sköt Simo ett farligt skott över från mitt i slottet, efter fint instick från Hassel. Framme i mitten av perioden hade vi ett antal anfall där vi bättre bet oss fast i anfallszon under längre stunder. Trots dettahade vi svårt att skapa någon riktig ”supermöjlighet”. Simo hade ett farligt vinkelskott från vänster i slottet och Nicko hade en backmörsare uppåt höger kryss. Det var väl två av de mer högkaratiga chanserna. Tyvärr smet bägge utanför hemmalagets mål. När klockan tickat fram till 14:12 tog vi så ledningen i matchen. Lite grann från ingenstans sköt Lillfi ett långskott från bara ett par meter in på Munkas planhalva längs golvet, som jag tyvärr inte såg om den touchade någon på vägen(?). Hursomhelst ställde detta skott helt hemmalagets utmärkta målvakt och slank in vid hennes vänstra stolpe. Korre stod för den vakna assisten. Äntligen ledningen och förhoppningsvis lite islossning……..Resten av perioden fortsätter lite som tidigare. Malmhaug har klart bollinnehav och för matchen, men hemmalagets kvicka forwards finns hela tiden på språng och är långtifrån ofarliga vid sina snabba omställningar. 1-0 ledningen i paus känns skör och vi på läktaren hoppas att Bats&Vallekan gjuta nytt liv i tjejerna inför fortsättningen.

 

Period 2 Inledningsvis av andra akten får vi se ett något bättre spel från tjejerna i rött. Hanna och Fridh är framme i 3:e minuten och oroar rejält. Men Munka Ljungbys målvakt, i mitt tycke planens bäste spelare, avvärjer på ett mycket bra sätt. 6:04 inträffar en omdebatterad händelse när Hanna manglas ner av en hemmaspelare rakt in i sekretariatet. Domarna bedömer det som en tackling axel mot axel, trots att det syntes till Hallandsåsen att tacklingen skedde rakt in i Hannas rygg och borde renderat en solklar utvisning! Efter en stunds omplåstring av den gode Ralf, leds Hanna av banan. Detta var inte sista gången domarna stod i fokus under den här matchen…….8:31 spelade kommer Madde i en fin attack på högerkanten och lättar elegant in bollen till Emmy vid bortre stolpen, men tyvärr får hon ingen ordentlig träff på bolluslingen, utan den smiter utanför stolpen. Där var det minst sagt nära ögat…….När det så äntligen började se något lite bättre ut överlag för vårt stolta damlag, så slår det blåskrudade hemmalaget till. I en kontraattack skickar en hemmalirare en förrädisk backhand mot Bäckströms högra stolpe, som utan större kraft smiter in längs golvet. Som så många gånger förr besannas sanningen, att oftast är det lite lösare och välplacerade skott som är att föredra framför stenhårda projektiler. 1-1 på tavlan 10:54 in på perioden. Bara 32 sekunder senare lättar Fridh bollen i vänster stolpe, efter bra förarbete av Madde. Det börjar kännas som att det här inte är vår kväll………..16:35 har Munka ett fint läge, men Carro glider ut och räddar genom att täcka av skottvinkeln på ett perfekt sätt. 16:58 jublar så Malmhaugs läktarsektion när Fridh skjuter mot mål från 1 meters håll, efter fint instick av Emmy. Men Munkas burfantom räddar även detta skott på ett fantastiskt vis, dock utan att ha en aning om det, eftersom hon inte hinner med i sidledsförflyttningen. 18:38 har tickat fram, när Ottern är framme på en målvaktsretur och får in bollen efter ett par försök. Tyvärr är hon inne i målgården när hon slår till bollen den sista gången och målet blir korrekt bortdömt. Vi har 1-1 efter 2 perioder i en match som Munka Ljungby fått precis dit man önskat. Själva ser vi lite frustrerade ut när vårt normalt väloljade maskineri har fått lite soppatorsk för stunden. Spelet har hårdnat till betydligt i andra perioden och nog var här fog för betydligt fler avblåsningar än vad herrarna i gult orkade med……………

 

Period 3 Bara 1:20 in på sista akten får vi oss till livs matchens bästa sekvens så här långt. Äntligen ett anfall med bra rörelse, där Fridh snurrar upp sin back på läktaren och drar ett hårt parallellpass från vänster till höger in i slottet. Emmy möter med ett direktskott och det rasslar till bakom hemmalagets målis, som är helt chanslös att hinna med. Det är ju just denna typ av spel som man efterlyst! Snabba pass och direktskott av mottagaren, istället för omständligt tillrättaläggande av bollen, så att Munkas framgångsrika låga uteförsvar och utmärkta målvakt hinner med i svängarna. 2-1 ledning och förhoppningarna om en lyckad kväll finns definitivt. Tyvärr fick istället vårt ledningsmål den direkta motsatsen. Munka Ljungby skapade i rask följd ett par riktigt bra chanser, där endast Carros utmärkta målvaktsspel räddade oss från baklängesmål. 4:48 är spelade när vi får ett gyllene läge i PP, sedan Emmy blivit krokad på väg framåt på mittplan. Övertalsspelet känns inte speciellt farligt. Vi har helt enkelt för dålig rull på bollen och skapar därmed inte tillräckligt bra avslutslägen för varandra. Visst, vi får iväg några skott, men inget som oroar tillräckligt. Istället är det hemmalaget, som under en knapp gyllene minut både kvitterar till 2-2 och tar ledningen med 3-2. Allt mellan 8:18 och 9:10 in på perioden. Vaket gjort såklart, men knappast rättvist, varken sett till spel, målchanser eller skottstatistik. Men, som vanligt är det antal bollar i mål som räknas………..Nu blir det en jakt på kvittering som tar sin början. Men, som nämnts tidigare: det är inte riktigt vår kväll. Passningarna sitter inte på bladet och i sin iver att ta sig framåt blir det lite väl mycket ”soloåkande” av tjejerna, vilket ju inte är speciellt effektivt. 17:39 är spelade när vi får oss till livs kvällens snyggaste mål. Nicko skickar in ett snabbt pass från vänster kant, som Simo hårt uppvaktad kommer först på ett par meter ut i banan från målis högra stolpe. Bollträffen är perfekt från Simos del och styrningen går rakt upp i målvaktens vänstra kryss. Ett ursnyggt innebandymål! Nu är vi i all fall på gång och inte minst Simo, som efter 18:41 drar ett skott i stolpen från höger vinkel…..! Med bara ynka 10 sekunder kvar av ordinarie tid, håller vi på att dratta till det rejält för oss själva i egen försvarszon, när vi något klantigt skänker bort bollen till en hemmaforwrad. Som tur är skjuter hon utanför i ett riktigt hyfsat läge. Puhhh……….Dags för övertid. Bara ynka 22 sekunder in på övertiden drar Emmy ett skott i ribban! Ännu en gång kan vi konstatera att oturen grinar oss lite väl mycket i ansiktet…….. Returen föser en hemmaspelare bort med handen och åker såklart på en tvåminutare. Frågan är väl dock om det inte var bra nära en straff här för det tilltaget? Vårt PP känns tyvärr även denna gång lite segt och förutsägbart och vi får inte till någon riktig möjlighet. 2:21 in på övertiden blir Emmy nerklubbad med en armbåge rakt i huvudet i en närkamp med en hemmaspelare. En av domarna står precis bredvid händelsen, men väljer att blunda. Varför står skrivet i stjärnorna……..Dags för Ralf att rycka ut igen, med omplåstring av stackars Emmy som följd. Vi fortsätter vår jakt på ett avgörande och därmed en bonuspoäng ytterligare. Med ynka 5 sekunder kvar att spela får vi så till en rejäl möjlighet när Lillfi drar en långboll upp till Fridh, som parkerat sig framför bortakassen. Fridh försöker dra med sig passet i en rörelse med ett snabbt avslut, väl medveten om den knappa återstoden av tiden, men tyvärr lägger Munkas målvakshjälte rabarber på bollen precis före avslutet. 

 

3-3 slutar alltså årets första seriematch för damerna. Jag tror säkert de flesta i det röda lägret är riktigt besvikna över insatsen som sådan. Ett lag är ju egentligen aldrig bättre än sin senaste match, sägs det. Om det stämmer så vet nu i alla fall Bats&Valle tillsammans med laget vad dehar att jobba med de närmsta träningarna, innan det är dags för nästa match. En premiär är alltid en premiär, med all vad det innebär av spänning, förväntan och lite nerver i potten. Nu är den avklarad och vi kan inte rätta till något i efterhand. Det blev ju trots allt en pinne med hem i bagaget. En poäng som kan visa sig vara värdefull framöver. Jag tycker tjejerna ska ta med sig viljan och kämparandan som trots motigheter matchen igenom ändå hela tiden fanns inom laget. Att ta en poäng på bortaplan när man inte presterar på topp, visar ändå att det finns kvalité att plocka fram. En som däremot levererade på topp var vår eminente hovfotograf Arne Karlsson! Den utlovade banankakan dukades fram i första periodpausen tillsammans med hembryggt kaffe.Så utsökt gott! Den gode Arne har lovat att exklusivt släppa det hemliga banankaks-receptet till alla Malmhaugssupporters lagom före jul. Ettmycket speciellt recept som ärvts genom generationer av Karlssons. Enverklig höjdare som vi givetvis alla ser fram emot……….

 

Nästa framträdande för våra härliga tjejer är mot Engelholm lördagen den 8 oktober på ”himmaplan” i Kulladals sporthall. Då är jag säker på att vi får se rejält drag under galoscherna från damerna i rött.

Väl mött då!


Dagens Gök Caroline Bäckström. Carro hade en svår match i holken, där hon stundtals var helt overksam, för att helt plötsligt ställas inför svåra avslutslägen öga mot öga mot blåklädda Munkalirare. Vår rutinerade målvakt var tveklöst vår bästa spelare för dagen och löste sina uppgifter på ett alldeles utmärkt vis. Det känns tryggt att vi har ett starkt målvaktspar i år i form av just Carro och vårt nyförvärv Erika. Det lär behövas över en hel säsong.

Inför Munka Ljungby med Emmy!
2016-09-26 18:58
Hallå Emmy!
Heel! 

Äntligen dags för seriepremiär efter en lång försäsong. Vad har du för tankar kring försäsongen generellt, både vad gäller matcher/turneringar samt fysen? Jaa ska bli väldigt roligt att köra igång. Fysen är kanske inte alltid det roligaste men väldigt viktigt. Vi har haft givande och bra träningar. Och jag tycker alla i laget har tagit stora kliv under försäsongen. Turneringarna tycker jag vi fick till vårt spel väldigt bra och kunde jobba på det som funkade mindre bra. Vi spelade mot många bra lag så det var en bra värdemätare inför säsongen. Härligt men en cupvinst i Höllviken också! 

 Vi laddade upp inför matchen med lite sedvanligt samkväm hos coach Bats i lördags. Om du fick dela ut en stjärna till valfri deltagare för en speciell insats under kvällen, vem skulle den gå till och varför? Hahah oj, där fanns väldigt många stjärnor den kvällen. Både stabila och ostabila. Iaf vad mitt bildflöde talar om. Men Dj- Simo levererar alltid. En väldigt rolig kväll iaf! 

Vi ställs mot Munka Ljungby på bortagolv imorgon, ett lag som vi hade problem med förra säsongen. En vinst i sudden samt en förlust. Vad vet du om motståndet? Munka ljungby är alltid lite svåra att möta. Har hört att dem har haft lite problem med antalet spelare senaste tiden men dem som spelar är rutinerade och duktiga så det gäller att vara på topp från start. 

Vi har fått in ett par nyförvärv inför säsongen och några stycken gör comeback, bland annat du själv. Hur ser du på truppen och lagets chanser i årets seriespel? Vi har en väldigt bra och bred trupp i år. Många spelare som kan avgöra matcher. Alla lagdelar är starka och som helhet är det väldigt viktigt. Tror våra chanser är stora. Om vi spelar vårt spel och så bra som vi vet att vi kan så kommer det att gå bra. Gäller att visa det på planen också! 

Vad är framgångsreceptet för en vinst imorgon och vad tippar du för slutresultat? Att vi spelar vårt spel och kommer in i det tempo som vi vet vi kan. Och med hjälp av vår härliga support på läktaren. Hört att det lovas god banankaka (bakad i hbg) så det kan bara bli en härlig tisdagskväll. Tippar på vinst med 6-2.
Herrar Div 1/JAS
VINST I HEMMAPREMIÄREN
2016-09-25 21:31, Herrar Div 1/JAS
Efter en jämn och spännande match mot Palmstaden inkasserade Malmhaugs herrar sina första 3 poäng i Division 1 denna säsongen. 

En tät men tuff första period förblev mållös. I period två började målen ramla in för båda lagen. Palmstaden gjorde 3 mål under första delan av andra perioden. Men sedan gjorde Malmhaug två mål och gick upp till 2-3 innan Palmstaden gjorde två snabba mål igen fram till 2-5. Malmhaug gör 3-5 i PP och sedan lyckas vi också kriga in 4-5 innan Palmstaden replikerar med 4-6 med knappt två minuter kvar av perioden. Psykologiskt viktigt snor sedan Victor Kirstein bollen och gör 5-6 när ca en minut återstår av perioden.

Efter ungefär halva tredje perioden går Palmstaden upp till 5-8. Här skulle man kunna tro att Malmhaug killarna skulle börja hänga med huvudena. Men det visar bra lagmoral när vi på kort tid lyckas kvittera till 8-8.

Med mindre än en minut kvar i matchen får Malmhaug in 9-8. När Palmstaden sedan tar ut sin målvakt gör Matte 10-8 i tom bur.

Grattis till hela laget för en väl genomförd match!
Herrar Div 1/JAS
INTERVJU MED SIMON STRÖMBERG INFÖR HEMMAPREMIÄREN OCH DERBYT MOT PALMSTADEN
2016-09-22 22:48, Herrar Div 1/JAS
SIMON STRÖMBERG

Tjena Strömming!

 

Dags för hemmapremiär mot nykomlingarna Palmstaden. Vad vet vi om dem?

 

Dem har några gamla rävar t ex Sebastian Karlsson. Men annars är det ett individuellt skickligt och är ett skottvilligt lag.

 

Denna säsongen har vi en väldigt ung trupp. Hur ser du på det?

 

Jag har blivit positivt överraskad. Det är bra fart under fötterna på de yngre spelarna samt att vi äldre bidrar med lite rutin. Det blir en bra mix och jag tror det kommer visa sig under säsongen.

 

Förra säsongen spelade du center men har nu tagit steget ner på backen. Hur känns det?

 

Tycker det känns bra. Jag har en offensiv roll som back och trivs med mycket boll samt med mycket skott utifrån. Får bra hjälp av min backkollega Davidsson. Så i det stora hela är jag mycket nöjd! 

 

Matcherna i första omgången var väldigt tighta. Hur ser du på dem andra lagen i div 1 denna säsongen?

 

Nykomlingarna har jag dålig koll på men resten av serien känns ganska intressant. Tror Röke blir ett topplag och Åstorp har bra chans att hänga med. Vi själva blir lite luriga i år och det känns som de flesta lagen i serien är luriga denna säsongen, vilket är kul!

 

Vi har till denna säsongen fått en ny tränarduo, hur känns det?

 

Jag tycker det känns bra. Tydliga strukturer, raka spår och bra ledarskap. Precis som vi behöver i laget. Vi har dessutom haft en oerhört lång försäsong, vilket har gett bra effekt i truppen.

 

3 snabba med Simon

 

Rosé eller whiskey sour? Whiskey Sour…

 

Fotboll eller hockey? Hockey

 

19 eller 21?  21

Nyheter från våra lag
Damer, 28/09 17:34 
Damer, 26/09 19:02 
Herrar Div 1/JAS, 25/09 21:31 
Herrar Div 1/JAS, 18/09 23:58