Emmy återvänder till Malmhaug
2016-05-01 19:26
Emmy är tillbaka i Malmhaug efter en säsong i IBK Lund!
Först och främst, stort välkommen tillbaka! 
Tack så mycket!

Du har bestämt dig för att komma tillbaka till Malmhaug fullt ut efter att föregående säsong spelat i IBK Lund (div1) med en liten sejour hos oss andra halvan av säsongen genom en dubbellicens! Varför valde du att komma tillbaka?
Jag trivdes alltid väldigt bra i Malmhaug och det är ett härligt gäng. Jag kände att det var ett beslut som var rätt för att hitta tillbaka lite till mig själv och min innebandy.

Vilka styrkor har du utvecklat under tiden i IBK Lund som vi kan få se prov på under kommande säsong i Malmhaug?
Jag har blivit betydligt bättre i mitt försvarsspel och att jag har blivit lite snabbare och noggrannare i mina beslut. 

Du har representerat FC Helsingborg tidigare och som ovan nämnt IBK Lund senast, två lag som kommer vara seriekonkurrenter. Hur känner du inför dessa möte med dina gamla lagkamrater?
Såklart speciellt, många kända ansikten i båda lagen. Men det kommer bli tuffa och väldigt roliga möten med mycket känslor. Men det är som vilken annan match som helst, gäller att fokusera på matchen och ta sitt ansvar. 

Hur ser du på våra chanser i kommande säsongs seriespel?
Jag tror våra chanser är bra. Det blir en tuff serie med många duktiga lag och spelare. Men med en bredare trupp detta året så har vi väldigt bra chanser att hamna i toppen. 

Vilken spelare tror du kommer överraska på försäsongen och chocka hela pildammsparken?
Oj svår fråga, var och en kommer att lyfta sig på sitt sätt. Men Ottern är en jävel i spåret och nu när hon gör några hundratals situps varje dag så tror jag hon kommer att leverera på topp. Sen har ju Bina börjat på crossfit (hört att det är inne nu) så hon är ju riktigt biff, iaf bicepsen. 😉💪🏼

Slutligen, hur många fullträffar får vi se från din klubba?
Haha oj, några får vi hoppas. Ska hitta tillbaka till min kära unihoc klubba som har fått vila nu men är redo för några fullträffar eller härliga assister.
Poängligavinnare klar för Malmhaug!
2016-04-25 20:52
Kicki Lerstorp spelar nästa säsong i Malmhaug KFUM!
Nu har vi glädjen att kunna presentera nyförvärv nummer fyra till damerna. Det är Kicki Lerstorp, poängligavinnaren i division 3 södra som ansluter till laget efter spel i Gårdarike IBK.  Såhär säger tränare Mattias Hellman om nyförvärvet "Kicki Lerstorp är en stabil tvåvägsspelare som kommer från Gårdarike där hon varit poängdrottning de senaste säsongerna. Hon är en spelare med rätt inställning både på och utanför plan. Vi tycker det skall bli spännande att få se Kicki i Malmhaugs tröjan den kommande säsongen."


Hej och välkommen till Malmhaug KFUM! 
Hej, tack så mycket!

Varför föll valet på just oss som din nästa förening att representera?
Jag har spelat innebandy i 3 år, och har utvecklats väldigt mycket sen jag började. Jag skulle vilja ha nya utmaningar och testa min utvecklingsförmåga. Jag hoppas att Malmhaug är rätt klubb för det, då även ni visat intresse för mig och min spelstil.

Du kommer närmst från Gårdarike Innebandy i division 3 där du vann poängligan fördelat på 14 mål och 9 assist på endast 12 matcher. Vad tror du krävs av dig för att fortsätta din fina poängskörd en divison högre upp?
Ja, det var ett grymt år! Jag vet att i Malmhaug kommer jag att få bättre medspelare och konkurrensen kommer att vara tuff. Samtidigt vet jag också att motståndet kommer att vara bättre. Men vad klubben kommer kräva av mig vet jag inte. Jag kommer att fortsätta vara den lagspelare jag är och hoppas på att det ger utdelning i tabellen, självklart hade det varit roligt om jag är en av dem som får bidra med något mål och assist och få komma med i toppen av poängligan, men jag blir glad för 3e assister också. 

Hur skulle du vilja beskriva dig själv som innebandyspelare och person för oss som inte känner dig?
Som person är jag öppen, ärlig, framåt, generös, omtänksam. Min sämsta egenskap är nog envis, men jag är ganska nöjd med det med! Jag ger mig inte om jag vet att jag har rätt, och jag har ofta rätt. Annars är jag för det mesta positiv och får ofta höra att jag ger andra energi, jag är en bra lyssnare så som på och utanför planen. Som innebandyspelare skulle jag nog beskriva mig som en tvåvägsspelare. Förra och enda säsongen spelade jag som center och där har jag verkligen trivts. Jag spelar på min vilja och spelförståelse. Jag är och har alltid varit en matchmänniska. När det är match ger jag allt och jag är den som alltid försöker lyfta laget och peppa. Jag gillar närkamper och tufft spel, och det är alltid en härlig känsla när bollen går i mål!

Vad kommer du tillföra laget kommande säsong?Förhoppningsvis kommer jag att bidra med ny och positiv energi, driva laget framåt och vinna matcher med hjälp av min vilja.

Hur ser på ditt nya lags chanser i kommande säsongs seriespel?
Förra säsongen kom Malmhaug på en femte plats med 11p efter seriesegrarna Röke. Malmhaug gjorde drygt 100 mål, men släppte också in lika många. Om vi kan fortsätta göra minst lika många mål och försöka hålla tätt bakåt tror jag absolut att vi har goda chanser att avancera uppåt. Om vi inte skulle det, så kan vi säkert ställa till det och göra det svårt för andra lag.
Pojkar 00 vann Guld i Mölndal
2016-04-24 18:43
Efter en helskånsk final mellan Malmhaug KFUM och Åstorp/Kvidninge 
Kunde Malmhaug KFUM efter 2x 20 minuter vinna med hela 6-3

Stort grattis till Guldet 
Provträning P00
2016-04-20

Den 26/4 har Malmhaug KFUM P00:or provträning där nya spelare får komma och testa. Träningen sker i Kulladal sporthall med samlingstid 18.45. Träningen pågår sedan mellan 19.15 – 20.30. 


Om intresse finns kontakta Mattias Persson på 0734-486522.

Malmhaug värvar från lokalkonkurrent!
2016-04-17 14:14
Erika Levenius ansluter till laget från Malmö FBC U!
Vårt tredje nyförvärv plockar vi in från lokalkonkurrenten Malmö FBC U, det är ingen mindre än målvaktstalangen Erika Levenius som ansluter till laget efter att den gångna säsongen representerat det magentaklädda laget. Såhär säger tränare Mattias Hellman om Erika: "Efter ett antal provträningar lyckades vi  äntligen knyta åt oss Erika.
Erika är en ung lovande målvakt som snabbt smälte in i laget. Hon är en placeringssäker målvakt utan några större svagheter. Känns bra att hon valde att komma till Malmhaug och sätta ordentlig press på Bäckström och Jay-D."
Välkommen till Malmhaug KFUM! Varför föll valet på just oss, hur gick tankarna?
Tack så mycket! Under hela säsongen har jag varit sugen på att testa något nytt i min utveckling, och haft ögonen på Malmhaug ett längre tag! När serien hade lagt av helt slog de mig att jag skulle provträna lite för att se hur det kändes. Redan efter andra träningen hade jag bestämt mig att jag skulle lämna FBC och gå till Malmhaug där jag vill fortsätta med min innebandy och lära känna ett otroligt härligt gäng, så för mig var det inget svårt val.
 
Vad vet du om oss som lag sedan tidigare?
Överlag vet jag egentligen inte så jätte mycket, men har pratat med vissa spelare som jag spelat med tidigare! Men från mitt perspektiv tycker jag att Malmhaug är ett lag med otroligt bra sammanhållning och att ni spelar en seriös innebandy men har även kul på vägen!
Vem är Erika egentligen? Berätta för oss som inte känner dig!
Oj herregud, denna frågan var nog svårast.. Är inte bra på att beskriva mig själv... Haha Men jag är en tjej som är född 1999, lägger ner all min fritid på att spela innebandy och älskar att bjuda på mig själv och ha allmänt roligt.
Vilken position spelar du på och vilka är dina absoluta styrkor på denna position?
Jag är målvakt, jag tycker att jag är väldigt stabil i mål på ett säkert sätt och är stark i mitt positionsspel. Jag läser av spelare bra och sätter mig på rätt plats, gör mig stor och sitter rätt med både händer och kropp. Jag vet oftast när jag gör fel och då blir jag förbannad på mig själv som tex på en övning ska jag göra samma sak tills jag klarar det.
Du kommer närmst från Malmö FBC, hur såg säsongen som gick ut för dig och ditt lag?
Japp, för mig tycker jag att säsongen har gått bra! Visst, alla har någon dålig dag men över lag var det bra! För laget har de gått upp och ner enligt mig, vi har haft en spelplan under hela säsongen. Vissa matcher följer vi den och vissa inte och de leder till bättre eller sämre resultat, men vi har ändå försökt ha kul på vägen.
Vad tror du på våra chanser i kommande säsongs seriespel?
Serien var otroligt jämn och rolig, vilket gör de spännande att spela innebandy! För kommande säsong tror jag att även denna serien kommer att vara jämn och spännande, men om vi spelar så pass bra innebandy som vi kan, kommer denna säsongen bli bra!
 
Vad ser du mest framemot, försäsongen eller plocka sarg 😉 ?
Hmm... Bra fråga! Får nog ändå säga plocka sarg, även om jag ramlar över den ibland.. Haha
Erfaren trio förlänger med Malmhaug KFUM!
2016-04-16 21:35
Från vänster: Nicolina, Emelie, Sofia!
Vi har hittills kunnat presentera två nyförvärv till damtruppen och vi kan härmed offentliggöra ännu en viktig pusselbit i arbetet med att bygga ett slagkraftigt lag kommande säsong. Det är nämligen så att Emelie Fridh, Sofia Otterström och Nicolina Johansson till vår stora glädje har har valt att skriva på kontrakt för ytterligare spel i Malmhaug KFUM kommande två säsonger. En tung trio där samtliga har erfarenhet av spel i den näst högsta serien samt individuellt sett haft stor betydelse för såväl laget som föreningens utveckling.

Du har valt att att skriva på ett nytt kontrakt med Malmhaug KFUM som till vår glädje innebär fortsatt spel i den röda tröjan ytterligare två säsonger. Hur gick tankarna?
Nicolina: Där är inte så mycket att tänka om egentligen! Vill jag spela innebandy? Ja!
Då är det Makmhug som gäller!
Emelie: Det var faktiskt ett ganska enkelt beslut och ta från min sida, jag trivs i Malmhaug och har hela tiden sagt att ska jag spela innebandy så ska jag göra det i Malmhaug.
Sofia: Malmhaug är det bästa laget att vara en del av så det var ingen tvekan att fortsätta!

Vad tror du om våra chanser i kommande säsongs seriespel som nu blir damer division 1?
Nicolina: Jag tror på en topp tre denna säsongen! 100%! Det skulle vi haft redan förra..
Emelie:Jag tror vi har bra chanser att ta en topplacering i år om vi utökar truppen med några spelare och även börjar spela innebandy i hela matchen och inte bara en period ;)
Sofia: Tror på topp tre. Med en lite bredare trupp än förra säsongen så tror jag vi får bättre kvalité på träningarna och höjer oss ett steg från förra säsongen!

Vad kommer du individuellt bidra laget med för att nästa säsong kunna nå en så bra placering som möjligt i serien?
Nicolina: Ska försöka bomba in mina mål i serien istället och inte på försäsongen! ;)
Emelie: Jag tänker väl att jag ska bidra med lite fler poäng än förra säsongen det va lite väl lite mål från min klubba.
Sofia: Litta fler mål och assist ska jag försöka bidra med! :)

Tränarna kommenterar kontraktsförlängningarna enligt följande :

Nicolina Johansson " Målvakternas skräck, den hårdskjutande backen Nicolina Johansson har valt att krita på ett nytt kontrakt med Malmhaug. "Nicco" vars starkaste styrkor ligger i det offensiva när hon får trampa upp längst vänsterkanten och avlossa en bomb eller lägga en väl serverad macka till en lagkamrat. Och hittar man inte Nicolina under en samling så är det bara att leta i kiosk kön, där hon gärna krämar en svullen med bröd"

Emelie Fridh "Vi är nöjda och glada med att Fridh valde att förlänga med oss. Emelie är en snabb och aggressiv forward med en sjukt härlig inställning. Det finns inte en närkamp som hon viker ner sig i och är en riktig lagspelare.
Jag tycker att Emelie blev bättre för varje match som gick och hon avancerade snabbt i poängligan i slutet av säsongen. Skönt att Emelie valde oss och tackade nej till Pixbo😉."

Sofia Otterström "Sofia" Ottern" Otterström är nästa spelare som valt att förlänga och det tackar vi ödmjukast för. Ottern har spelat i Malmhaug i hela sitt liv och gjort det mycket bra. Hon är en av lagets mest kompletta spelare med en lysande teknik. Nu gäller det bara att fröken Otterström börjar tro på sig själv så lär hon få en oerhört intressant säsong."

Nyheter från våra lag