Inför Malmö FBC Ungdom med Erika!
2016-10-26 22:22
Erika Levenius
Hallåja Erika!

Äntligen besegrar vi IBK Finn efter att föregående säsonger blivit nollade av dom. Hur vill du beskriva matchen?
Jag vill beskriva matchen som välspelad från vår sida med vissa stunder där även Finn tog tag och fick en hel del chanser! 

Du fick hålla nollan och blev belönad med priset som matchen lirare. Vad har du att säga om din egen insats och vad var det som gjorde att det inte blev några mål bakom dig?
Ja, de va skönt!
Min insats under matchen tyckte jag var bra, de är svårt att hålla koncentrationen upp på topp när mesta dels av spelet är på andra planhalvan. 
Det som gjorde att jag inte släppte in mål under denna matchen var för att jag hade koncentrationen uppe hela tiden & för att de skott som kom hade man kontroll på och hade ett bra snack med mina medspelare! 

Du är ny i laget för i år, vad är det som är så speciellt med Malmhaug tycker du?
Ja, de som är speciellt med Malmhaug är att vi är ett gäng i blandade åldrar. Även om jag är en av de yngsta så smälter man in och kan verkligen prata om allt med alla. Vi är ett lag som verkligen kan umgås och ha kul på och utanför plan samtidigt dom vi har ett så fruktansvärt bra lir både på träningarna och under matcherna! 😊 

Ikväll är det dags för säsongens första Malmöderby då Malmö FBC U gästar Kulladals Sporthall. En speciell match för dig då du representerade just Malmö FBC U föregående säsong, hur laddar du upp för en sådan speciell match?Alltid lika spännande med Malmöderby! 
Jag laddar upp precis som vanligt som inför vilken match som helst, men ska bli extra kul att få spela mot sina gamla lagkamrater! 

Vem vinner slaget om Malmö ikväll och varför?
Jag tror faktiskt vi vinner slaget om Malmö ikväll på grund av att vi har ett så fantastiskt bra spel både defensivt och offensivt samtidigt som vi har roligt! 
Matchen kommer vara jämn och spännande som förra säsongens resultat men tippar på 6-3 till oss!
Hjärnspöket IBK Finn äntligen besegrat!
2016-10-23 14:23
Erika Levenius krönte sin insats med att hålla nollan!
Efter förra helgens stabila bortaseger mot IBK Lund var det dags för säsongens andra hemmamatch. Dagens motståndare var förra säsongens stora hjärnspöke IBK Finn som knep samtliga sex poäng i de båda inbördes mötena i förra årets seriespel. Med andra ord var det upplagt för en både viktig och spännande match med rejält revanschsugna rödgökar. 

Period 1
Likt förra matchen inledde vi i ren knock-out stil med att redan efter 27 sekunder skicka bollen i nät bakom IBK Finns burlejon, ett klassisk märla rakt upp i nättaket signerad Simo assisterad av Ottern. Knappt två minuter senare var det återigen dags för hemmalaget att jubla då ett nästan identiskt anfall likt det förra resulterade i mål iscensatt av Ottern assisterad av Tilly. Matchbilden domineras totalt av oss inledningsvis och IBK Finn får mer eller mindre agera statister i sammanhanget. Erica i hemmamålet hinner till och med gå och köpa en kopp kaffe mellan kontringsförsöken. Tredje målet låter sig inte dröja utan redan när klockan visar fyra minuter spelade stänker Fridh vaket dit 3-0 målet efter fint förarbete av DD. Efter denna starka inledning med 3-0 på tavlan efter ynka fyra minuter ändras matchbilden något. Erica får skynda sig ut och diska kaffekoppen för att snabbt vara tillbaka i målet och avväpna några vassa kontringsförsök från IBK Finn. Det lite böljande spelet till trots är det ändå vi som håller i taktpinnen och kan avsluta perioden genom att sätta dit 4-0 när klockan står på 19.13, målet görs av Ottern assisterad av Simo.

Period 2
Andra perioden skulle visa sig bli annorlunda jämfört med den pigga inledningen av matchen, ett böljande och stundtals lite rörigt spel där bortalaget tillåts låna bollen under längre stunder och därmed skapa ett par målchanser. Trots detta är det än dock vi som för matchen och drar det längsta strået genom att utöka ledningen till 5-0 efter 6.21 genom Hanna Carlsson på pass från Jossan. Ett snyggt innebandymål tillika Hannas första i den röda tröjan där Jossan från sin bäckplats trampar upp i banan, stöter ut bollen till höger sargkant där Hanna skjuter ett lågt och distinkt direktskott som snyggt trillar in i mål. Ett skolexempel på att det lönar sig att skjuta direktskott istället för att lägga bollen tillrätta. Efter 14.57 spelade är det dags för matchens första utvisning som drabbar oss, då Kicki får besöka botbänken för att fundera över sin otillåtna trängning. Och kanske även tälja till några trägubbar till sin stora samling ;). Efterföljande boxplay avverkas med bravur och det var till och med så att vi fick ett par chanser att öka på målskörden. I slutsekunderna av vårt boxplay skulle kanske matchens snyggaste individuella prestation skådas. Emmy erövrar snyggt bollen på egen planhalva för att sedan dansa tango genom hela bortaförsvaret och snyggt avsluta med ett lågt välplacerat skott i målisens vänstra hörn. I och med målet stod det 6-0 på tavlan och matchen känns nu definitivt avgjord.

Period 3
Den sista akten går inte till historien som en av våra bästa och likheten med Beppes godnattstund är slående!!! Underhållningsvärdet är lågt och den stackars publiken som nu mer eller mindre befinner sig i dvala vaknar först till liv då domarna blåser för utvisning. En förvånad Fridh får sitta två minuter för felaktigt avstånd efter en mycket tveksam situation. Även detta boxplay avverkas utan några direkt bekymmer. Strax därefter ljöd slutsignalen och förra säsongens hjärnspöke var nu besegrat och med besked! Trots en lite spelmässigt ojämn insats var segern aldrig hotad och 6-0 är mer än godkänt alla dagar i veckan. 

Matchens Gökar
Erika Levenius, belönades med pris som matchen lirare i hemmalaget. Stod för en stabil insats i kassen. Trots att hon långa stunder av matchen hade tid att dricka kaffe så var hon snabbt och vaket med och avvärjde IBK Finns försök till reducering. Att hålla nollan i 60 minuter oavsett motstånd är alltid med beröm godkänt.
Sofia Otterström, stod för två mål samt en assist och spelade snabbt och enkelt matchen igenom. Med andra ord en helgjuten insats.

Nästa hemmamatch är redan nu på torsdag den 27/10 klockan 20.00 då ett hett Malmöderby går av stapeln, när Malmö FBC U gästar Kulladals sporthall. Detta får man bara inte missa!
Herrar Div 1/JAS
Svenska innebandyförbundets talangläger 17
2016-10-22 12:27, Herrar Div 1/JAS
Glädjande nog har två av våra 17:åriga juniorer blivit kallade till talangläger i Malmö den 9 november. Svenska Innebandyförbundet har valt ut totalt ca 130 killar i Sverige som träffas på 4 olika platser under november månad och ska få en insyn i vilka riktlinjer och krav som ställs på en landslagspelare på U19 nivå. Lägerdagen kommer att innebära en teoretisk genomgång om synen på spelsätt, uppförande och kravbild av U19-landslagets ledning samt två träningspass under ledning av förbundskapten och NIU instruktörer.

Vi önskar Nils Rasmusson och Simon Lindblad lycka till och hoppas de kommer tillbaka till klubblaget med många bra tips och idéer och inspiration till sina lagkamrater!
Herrar Div 1/JAS
JAS - Oavgjort igen!
2016-10-22 12:11, Herrar Div 1/JAS
Säsongens tredje JAS match blev lika jämn och spännande som de tidigare matcherna varit. I denna match kändes dock slutresultatet mer som två förlorade poäng än en vunnen poäng.

Den första perioden var spelmässigt jämn men Malmhaug lyckades gå till ledning med 1-0 i 18:e minuten genom Simon Lindblad som gjorde mål på sitt gamla lag genom assist av Nils.

I den andra perioden var Malmhaug det bäst spelande laget, men genom en otroligt duktig målvakt i Malmö FBC och lite för dålig skärpa i avsluten så slutade perioden lika 2-2. Här borde Malmhaug ha lyckats dra ifrån i målprotokollet men inför den tredje perioden så var det lika jämnt som vanligt. Ledning med 3-2 men vi vet att motståndarna gör vad de kan för att växla upp i slutet av matcherna.

I sista perioden lyckas Malmö FBC kvittera efter endast 2.49 då killarnas kompis från NIU gymnasiet Philip Zandén utnyttjade ett bra frislagsläge. När sedan Malmö FBC lyckas kriga in ett slumpmål till ledning med endast 6 minuter kvar av matchen kändes det som ett tufft läge. Här vet vi att Malmö är bra på att stänga en match under slutminuterna. Men Jörgen gjorde några ändringar i kedjorna och de som fick sista ordet var i alla fall Malmhaug som genom Nils gjorde 4-4 på pass av Simon efter en snabb spelvändning där ingen annan hann med. 

Nu hoppas vi snart på den första 3 poängaren i JAS serien. Ny chans på fredag den 28 oktober i Kulladals sporthall kl 20.00 då IBK Lund kommer på besök.

Men först åker laget till Växjö idag lördag för match i division 1 mot Vöikers som också har ett ungt och talangfullt lag. Vi tror på ännu en jämn match, men hoppas att Malmhaug har marginalerna med sig denna gång.
Pojkar 00
Uttagning till Skånelaget för P16
2016-10-22 12:08, Pojkar 00
Det är med stor glädje vi kan meddela att Malmhaug KFUM har tre spelare kvar till Skånelaget inför sista gallringen som kommer att ske i början av november i Helsingborg. Lycka till killar!
Herrar Div 1/JAS
Spelarintervju med Viktor Norlund inför bortamatchen mot Vöikers
2016-10-21 16:43, Herrar Div 1/JAS

Hej Viktor - efter 5 omgångar i serien så har du blivit utsedd till matchens lirare två gånger om. Hur kommer detta sig?

Mycket av detta beror ju på att min femma har gjort bra ifrån sig. Vi har en bra kemi och utnyttjar våra egenskaper på ett bra sätt. Jag hade ju kunnat dribbla av alla fem i motståndarlaget själv om jag ville, men är inte en diva av mig;)


Många är nog nyfikna på vilken sorts spelare du är och skulle gärna vilja veta? 

Jag är en blandning av 3 olika spelare. Jag har Mikael Mosers fart under fötterna, Nils Rasmussons ruggiga skott och Gustav Borglund magiska teknik. 


Vilka är dina egna mål för säsongen? 

Såklart att vinna den individuella poängligan över Jörgen Hansens egna lille favorit Victor Kirstein. Har även som mål att hjälpa brorsan att komma bort från bänken. 


Ni har vänt ett underläge i alla matcher men i 3/5 matcher så räckte ni inte till hela vägen. Vad behöver ni göra för att kunna vända matcherna fullt ut? 

Våga spela vårt eget spel i 60 minuter. I de matcher vi förlorat har vi anpassat oss efter motståndarna lite för mycket. Men om vi bara kör på vår egna spelidé och följer direktiven vi får från Jörgen så åker vi ifrån Växjö med 3 poäng. 


På lördag åker ni buss upp till Växjö för att möta Vöikers som ligger på samma poäng. Hur känns det för dig och laget? 

Det känns mycket bra. För varje match och träning som går känns det som att laget tar ett steg framåt. Jag tror personligen att Vöikers kommer vara ganska självsäkra på hemmaplan efter förra säsongens resultat och det ska vi utnyttja. Vi vet om att det kommer att vara en jämn och tajt match men tycker ändå vi har goda förutsättningar att ta 3 poäng. 


Vad kommer att krävas för att vinna denna otroligt viktiga match?

Att vi är på tå från start kommer att vara en viktig faktor i denna matchen. Vöikers är ett lag som spelar med mycket fart och effektivitet. Om vi inte är med från start kommer utmaningen bli mycket tuff. 


Du har ju längst hår i laget och får frisyren att ligga så perfekt. Hur gör du?

Jag får faktiskt tacka Mattias Plopp Valtonen för det som varje match bjuder på både vax och hårspray. För de som inte vet har han stylat håret på en del i föreningen. Äldre damers frisyrer är Mattias speciallist på. 

Tre snabba 
Middag och bio med din bror eller vinst över Patte på Fifa: Vinst över Patte på Fifa 

Balsam eller shampoo: Balsam 
Jörgens nivå 4 övning eller battle: Battle


Vi önskar dig och laget lycka till i lördagens match mot Vöikers!

Nyheter från våra lag
Pojkar 05, 23/10 19:45 
Pojkar 06, 23/10 15:32 
Herrar Div 1/JAS, 22/10 12:27 
Herrar Div 1/JAS, 22/10 12:11