Ny tränarstab klar till Herr-laget!
2017-04-23 15:53
När det för ett par veckor sedan stod klart att Jörgen Hansen inte fortsätter i Malmhaug har det jobbats för att hitta en ny tränarstab. Och nu är det arbetet klart!

Nya tränare för H2 blir Robert "Rubbe" Göransson och Kristoffer Wiman.
"Rubbe" är steg 4-utbildad och har en lång erfarenhet (ca 20 år) som tränare, främst för flera olika ungdoms- och juniorlag i Malmhaugs organisation. Han har också till och från de senaste 10 åren fungerat som sportansvarig i Malmhaug. 

Kristoffer Wiman har tidigare tränat Malmhaugs duktiga 94/95:or (innehållande namn som Ted Nivestam, Jacob Carleson, Tobias Andersson och Pontus Hildesjö) och han var för några år sedan assisterande i div 1-laget under Hacke. Efter några års frånvaro är han nu väldigt taggad för comeback.
Kristoffer ska främst ansvara för "special teams", frislag och filmning av träning & match.

Ytterligare ett namn är tänkt att ingå i tränarstaben men allt är inte klart där ännu.

I rollen som administratör/lagledare har vi gjort klart med Elina Trulsson, som kommer ansvara för bl.a. information till/från föreningen och förbundet.

Arbetet med att få ihop en slagkraftig trupp pågår för fullt. JAS-laget börjar falla på plats och med det byggs också en grund för H2-laget. Vi planerar för en H2-träning tisdagen den 2/5 kl 19.30-21.00 där den tilltänkta truppen träffas och tränar tillsammans i Kulladals sporthall.

Stort Grattis Björn till Skånes Idrottsledarstipendier 2017
2017-04-21 13:12

Stort grattis, Björn och Malmhaug IBF

Er förening har nominerat en eller flera kandidater till Skånes Idrottsledarstipendier 2017, som delas ut av sparbanksstiftelserna i Skåne och Skåneidrotten.

Björn Persson är en av 200 lyckliga stipendiater och har tilldelats stipendium av Sparbanksstiftelsen Skåne.

Stipendierna är på 7 000 kr vardera och skall utgöra en stimulans för idrottsledaren. Stipendiaternas föreningar erhåller dessutom 3 000 kronor att använda till utvecklande insatser i föreningen.

Flickor 04 gick till semifinal i Skånemästerskapen
2017-04-05 11:11
Våra F04 gick till semifinal i Skånemästerskapen 2016/2017
man blir 2:a i gruppen efter en riktigt bra laginsats under gruppspelet 
I kvarten möter man Malmö FBC och vinner matchen med 1-0 (mycket nervösa föräldrar i slut minuterna)
Men i semin tog det slut mot Lund 

Alla tjejerna är glada för man kan nu ändå säga att dom är 4:e bäst i Skåne 
Pojkar 00
Guld igen! - Malmhaug Skånemästare i P16
2017-04-02 19:00, Pojkar 00
Skånes bästa P16 lag!
Malmhaugs P00 lag avslutar sin sista pojklagssäsong med flaggan i topp! Helgens Skånemästerskap slutade med guld.

DM började med gruppspel i Skurup på lördagen mot Seriesegrarna Åstorp, Bjärred/Lomma samt värdföreningen Skurup. Malmhaugs första match var mot Skurup och segersiffrorna blev 9-2. Andra gruppspelsmatchen var mot Åstorp och det blev en jämnare historia. Med sju minuter kvar av matchen ledde Malmhaug med 5-2. Men i en sista forcering lyckades Åstorp göra ytterligare två mål. Trots det så blev det Malmhaugs seger med 5-4. I sista gruppspelsmatchen mot Bjärred var ställningen 0-0 efter första perioden. Men sex minuter in i andra perioden fick Malmhaug straff som Axel satte utan nerver. Efter detta förlösande första mål så kom ytterligare två mål framåt och endast ett insläppt. Slutresultat 3-1 till Malmhaug och säker gruppseger med 9 poäng. 

I den andra gruppen blev oväntat Ängelholm gruppsegrare före IBK Lund på samma poäng men bättre målskillnad. Landskrona och Örkelljunga kvalificerade sig inte till finalspel från gruppen.

På söndagen spelades två jämna semifinaler i Skurup. Först ut var Malmhaug mot IBK Lund. Lund började bäst och ledde med 1-0 efter första perioden. Andra perioden började tufft för Malmhaug med två utvisningar i tät följd. I den andra utvisningen fick Lund till ett effektivt PP avslut och gick upp till 2-0. Men i sann Malmhaug anda ger dessa killar aldrig upp. Sju minuter in i andra perioden kom första Malmhaug målet genom målkungen Tim på pass av Hugo Krahner. Och en dryg minut senare fick Tim fram en passning till Axel som fick till ett riktigt bra skott som gav kvittering till 2-2. I de sista minuterna av matchen hade båda lagen lägen att avgöra men det blev inga fler mål. Matchen gick till 5 minuters förlängning. Trots att Malmhaug fick spela i PP under två minuter och det fanns läge att avgöra matchen så blev det inga fler mål utan matchen var tvungen att avgöras på straffar. Då är det skönt att ha en av Skånes stabilaste målvakter och killar som gillar läget att gå in och avgöra. Tobbe gick in och räddade de två första straffarna medan både Axel och Tim satte sina straffar säkert. I tredje omgången satte Lund sin straff medan Malmhaug missade sin. I fjärde omgången avgjordes det då Tobbe räddade igen medan Oliver, som inte spelat på hela matchen, gick in och iskallt satte sin straff! Malmhaug till final. Den andra semifinalen mellan Ängelholm och Åstorp blev en lika jämn historia som avgjordes först i sudden death där Åstorp vann med 6-5.

En favorit i repris med final mellan Malmhaug och Åstorp! Finalen började med att Hugo Krahner fick en fin pass av Axel och satte 1-0 redan i tredje minuten. Båda lagen gjorde sedan vars ett mål till i första perioden och resultatet inför slutperioden var 2-1 till Malmhaug. Period två pågick ända fram till minut 12 innan Filip Borglundh fick in det förlösande 3-1 målet. Med knappt en och en halv minut kvar kunde Tim lägga in 4-1 i tom bur. Och målskyttet avslutades av Filip Borglundh som fastställde slutresultatet till 
5-1. 

Ett välförtjänt DM guld som laget bärgade till föreningen som titelförsvarare i denna åldersklass. Bra jobbat både spelare, ledare och alla övriga som stöttat laget genom hela säsongen. Avslutning på P16 blir Warbergsspelen nästa helg. Det är 6 lag anmälda i cupen och även här får vi sällskap av Åstorp som andra representant från Skåne. 

Lycka till där killar! Sedan börjar nästa fas i innebandy karriären med två års juniorlagsspel. 
Herrar Div 1/JAS
Silver i Skånemästerskapet för HJ20
2017-04-01 23:58, Herrar Div 1/JAS
Malmhaugs HJ20 lag i DM
Malmhaugs framgångsrika juniorlag avslutade säsongen med att spela Skånemästerskapet för HJ20 i Bråhögshallen i Staffanstorp. Det var endast 4 lag anmälda till turneringen, men två av dessa var från Skånes SSL föreningar Höllviken och Helsingborg. Dessutom ställde Stanstad upp som värdförening för mästerskapet. Inget av lagen mönstrade någon större trupp, men det var främst Höllvikens laguppställning som ingav respekt från början. Malmhaug började gruppspelet med match mot Stanstad. Trots stort spelövertag blev det inga mål i första perioden då Stanstads målvakt storspelade. Men i andra perioden fick Malmhaug igång målskyttet och vann till slut matchen med 4-0. Andra gruppspelsmatchen spelades mot huvudfavoriten Höllviken. Malmhaug rivstartade matchen och ledde med 2-0 efter 2,5 minuter. Men sedan vaknade Höllviken och inte minst vår gamla klubbkompis Christoffer Andersson som gjorde ett hattrick i första perioden. Efter 4 snabba Höllviken mål var ställningen 2-4 inför andra perioden. Då steg Hugo Norlund in i handlingen och levererade två snabba mål. Och med endast 4 minuter kvar av matchen var det helt lika 4-4 och Höllviken tog time out. De ställde sedan upp med sin starkaste femma på plan för att kunna avgöra. Men det gjorde Malmhaug också. Och precis som så många gånger tidigare under säsongen så är det i dessa lägen som laget levererar. Först 5-4 genom Nils på pass av Anton och sedan 6-4 av Viktor Norlund på pass av Nils. Seger till Malmhaug med 6-4! Sista gruppspelsmatchen spelades mot Helsingborg. Poäng krävdes för att säkra finalplatsen. Inga problem utan här blev det en utklassningsseger med 9-1 till Malmhaug. Gruppsegern som obesegrade var ett faktum. 

Finalen blev en repris på förra helgens HJ18 final mellan Malmhaug och Höllviken. Inför denna match fick Malmhaug förstärkning av Viktor Davidsson som skrivit högskoleprov under dagen och Axel Rasmusson som kom från P16 gruppspel som obesegrad från Skurups sporthall. Nu var vårt JAS lag komplett med Viktor Norlund som extra krydda. Men Höllviken var nu förvarnade från gruppspelet och underskattade inte motståndet. Det blev en fartfylld final som var jämn under första perioden som slutade 2-1 till Höllviken. I andra finalperioden visade sig Höllvikens starka uppställning vara  numret större och de vann denna perioden med 3-1. Slutresultat 5-2 till Höllviken. Men ett väldigt välförtjänt silver till Malmhaugs duktiga killar!

Efter finalen åkte laget tillsammans med ledare och föräldrar till klubbstugan i Limhamn för en avslutande middag tillsammans som föreningen hade fixat. Tack för det! En trevlig avslutning med många skratt och hög stämning. Men också ett stänk av vemod inför att gruppen nu går in i en ny fas. De killar som blir seniorer ska hitta nya utmaningar. Och tyvärr har den starka gruppen av kvarvarande juniorer börjat splittras då det ännu inte presenterats en lösning för en gemensam framtid tillsammans. En stor anledningen till den utveckling som laget haft under säsongen är vårt starka och otroligt duktiga ledarteam med Jörgen Hansen som huvudtränare och Uffe Larsson som den stabila assisterande coachen, som också alltid är redo med liniment, kylsprej och massage under matcherna. Kompetenta ledare är en förutsättning för framgång och killarnas utveckling är er förtjänst. 

En ljuspunkt som killarna har att se fram emot den närmsta tiden är att spela ihop ett juniorlag som ska åka till Prag Games tillsammans i sommar. Från Malmhaugs juniorlag är det Nils, Simon, Matte, Hugo N, Patrik, Liam, Anton, Axel och Hugo Prahl som ingår tillsammans med Linus Malmström från Åstorp och Mattias Persson från Landskrona. Coacher är så klart Jörgen och Uffe! Den första utmaningen blir en träningsmatch mot Danmarks U19 landslag i Halörhallen den 21 april. Tack till Rubbe som hjälpt till att arrangera den. Kom gärna och stötta killarna där. Förhoppningsvis kommer det ytterligare chanser att spela ihop laget innan sommaren.

Ett stort tack till hela laget och alla runt omkring som stöttat killarna under året! Det har varit en oförglömlig säsong. 
Herrar Div 1/JAS
Malmhaug Skånemästare i HJ18!
2017-03-26 23:05, Herrar Div 1/JAS
Skånes bästa juniorlag 2017!
Skånemästerskapet för HJ18 avgjordes i helgen. Det började med gruppspel lördagen den 25 mars. Två grupper med 4 lag i varje grupp. Malmhaug lottades i grupp B tillsammans med Höllviken, Landskrona och Åstorp. Dessa lag hamnade på plats 1,3,4 och 5 i JAS-serien. I grupp A spelade IBK Lund, Malmö FBC, FBC Engelholm och Bjärred/Lomma. De placerade sig på plats 6-8 i JAS serien samt spelade i distriktets HJ18-serie under säsongen. 

Malmhaugs första gruppspelsmatch spelades mot Höllviken. En jämn och spännande match som till slut avgjordes i sista minuten då Höllviken pressade in en kvittering till 2-2. De övriga gruppspelsmatcherna vann Malmhaug övertygande med 6-0 mot Landskrona och 12-2 mot Åstorp. En övertygande gruppseger med 7 poäng och laddning för semifinal på söndagen.

I grupp A vann Lund sina matcher och lottades därför mot vår grupp tvåa Höllviken i semifinalen på söndagen. Ingen fartfylld match utan ett ställningskrig där Höllvikens individuella kvaliteter till slut avgjorde och slutresultatet blev 3-0. Gruppsegrarna Malmhaug ställdes mot grupp tvåan Bjärred/Lomma i sin semifinal. Inte lätt att vara stor favorit och Bjärred/Lomma spelade smart och tillknäppt. Men slutresultatet blev 4-2 till Malmhaug. 

Kändes helt rätt att finallagen blev Höllviken och Malmhaug. Det blev en hög kvalitet på finalen där Höllviken började bäst. Redan efter 2:20 stod det 2-0 till Höllviken och det kändes tufft. Men sedan fick Malmhaug också upp farten. Och en minut senare fick Axel iväg ett skott som målvakten lämnade retur på. Den fångade Nils upp och fick in i mål. Sedan hade båda lagen många bra chanser, även om det kändes som att Malmhaug var närmast att näta igen. Men i de allra sista sekunderna av perioden, när Malmhaug låg på framåt, så sprang några spelare ihop. I den röran fångade Höllviken upp bollen och kontrade in 3-1 med två sekunder kvar till pausvila. Psykologiskt tufft. Men Malmhaugs killar knäcker man inte så lätt! Fem minuter in i period två lyckas Nils få in ytterligare en reducering med hjälp av sina kedjekompisar Matte och Simon. Och i tionde minuten levererar denna kedja igen. Simon passar Nils som avslutar sitt hat trick med att dundra in kvitteringen till 3-3. Med tre minuter kvar av matchen tar Höllviken time out. Men inget av lagen lyckas avgöra under ordinarie tid. Matchen till förlängning. Det kändes som att Malmhaug hade bestämt sig för att vinna. Redan efter 50 sekunder får Simon fram en helt öppnande passning till Nils. Höllvikens målvakt blir tvungen att kasta sig ut för att förhindra mål. Men då blåser domarna utvisning för liggande spel och straff till Malmhaug. Simon vågar gå fram och ta straffen och avslutar utan nerver! Seger till Malmhaug med 4-3!!!

Stort grattis till hela laget och tränarna Jörgen och Uffe. En lyckad avslutning på en säsong där juniorlaget verkligen har växt med uppgiften. Vi önskar våra 98:or Patrik och Viktor D lycka till med sin seniorsatsning i IBK Lunds division 1 lag kommande säsong samt Lucas som ännu inte avslöjat sina planer för framtiden. Övriga spelare i laget har forfarande minst en juniorsäsong kvar att spela och går en ljus framtid till mötes. 

Vi önskar också alla de 98:or i Höllviken som nu avslutar sin juniortid lycka till i framtiden både på och utanför innebandyplanen. Tack för alla givande matcher ni gett oss under åren! Vi vill också tacka Höllviken innebandy för en mycket bra genomförd helg som värdar för Skånemästerskapet.
Nyheter från våra lag
Herrar Div 1/JAS, 01/04 23:58 
Herrar Div 1/JAS, 26/03 23:05 
Damer, 22/03 13:12 
Damer, 05/03 00:45