Intervju med Andreas "BonBon" Björborn inför Palmstaden
2014-10-22 16:33
Snygg, stark, snabb  och len. Så brukar lagkaptenen Andreas ”BonBon” Björborn beskriva sig själv. Hemsidan har tagit pulsen på den zorroglade Arlöv-bon inför toppmatchen mot Palmstaden imorgon kväll.

Från att inte ens ha varit en av tre kaptener i laget i somras, är du nu lagets ende kapten. Hur ser du på din roll som lagkapten? Vad gör dig till en bra kapten?

- Det är en stor ära att få bära kaptensbindeln för Malmhaug. Jag försöker alltid göra det bästa för laget och vara Alex högra hand. Min styrka är att jag alltid ger 100 procent för att laget ska vinna.

Senast mot Gårdarike tappade vi i mångas tycke två onödiga poäng. Vad var det som gick fel?

- Vi var inte riktigt på tå, speciellt inte i försvaret där vi visste att deras snabba spelare skulle straffa oss. Samtidigt var det en nyttig ”förlust” för oss. De tre första matcherna har vi inte satt spiken i kistan men ändå vunnit. Nu inser vi att vi måste vara 100 procent i 60 minuter för att inte tappa poäng i matcherna.

I övrigt har vi inte tappat något poäng i tävlingsmatcher sen Alexander Holmqvist tog över som tränare. Hur har han påverkat lagets dynamik?

- Alexander var en tränare som jag personligen inte visste mycket om, förutom att han var en grym spelare för sisådär 15 kilo sedan. Men Alex har bidragit med ett snabbare spel med mycket glädje och hjärta. Jag tror Alex är helt rätt person för att nå vårt mål, div 1, men även bidra att vi kan bygga långsiktigt och nå ännu högre mål (mot Allsvenskan!).

Efter fyra matcher i serien, vilka i laget har imponerat mest på dig?

- Demi och Gurra. Två spelare som sällan gör några fel och alltid jobbar väldigt hårt. Demijan har haft en tuff tid de senaste säsongerna men visar nu att han verkligen håller minst div 1-klass. Gurra har visat att han är en grym (och gammal) back som kommer utvecklas ännu mer denna säsongen. Räkna med en del poäng från hans klubba.

Toppmatch mot Palmstaden imorgon. Vad vet du om dem?

-  Jag har väldigt dålig koll på deras lag men traditionellt så är alltid Palmstaden starka, speciellt i sin hemmaborg. Det blir en tuff match där vi verkligen måste prestera 100 procent om vi ska få med oss alla poäng

Hur slutar matchen?
-  4-7!

Fyra snabba:
Öl eller Arsenal ?  Arsenal
Brunkräm eller ansiktskräm ? Brunkräm
Solarium eller Hässleholm ? Solarium
Riskaka eller Zorromål ? Zorromål
Tung förlust mot Älvstranden
2014-10-19 11:37

Med senaste matchen mot Engelholm i färskt minne, kändes det som att det snart måste vara dags för Malmhaugs första poängkap i damettan och förslagsvis kunde det ju då lämpa sig ganska väl i lördagens drabbning på hemmagolv mot Älvstranden. Det fanns onekligen fog för en viss optimism.

Matchen var dock bara 52 sekunder gammal när göteborgskorna tog Malmhaug på sängen i en väl genomförd kontring, som ledde till matchens första mål. Men bara 2:06 in på perioden replikerade hemmatjejerna genom Emmy Nilsson, som drog till rätt upp i målvaktens högra kryss på pass från Denice. Skönt med en snabb kvittering! I sjätte minuten skapade så första formationen en jättechans, med direktpass från Fridh till Denice, som i sin tur friställde Emmy med ett diagonalpass. Tyvärr drog Emmy bolluslingen strax utanför kassen i detta kanonläge. Under stora delar av perioden tar vi lite för god tid på oss vid uppspelen och fastnar under perioder för länge i vår egen försvarszon. Vid ett sådant tillfälle snor Älvstranden bollen från oss bakom vårt mål och efter att våra backar gått bort sig lite genom att gå på samma spelare, kan Malin Pettersson återigen ge bortalaget ledningen i matchen. Tid 9:18. Resterande delar av perioden innehåller rätt böljande spel, men utan att någon av lagen skapar något speciellt tryck eller övertag på det andra laget. 10:51-12:51 avverkar vi ett powerplay, som väl inte går till historien som ett av våra bästa, även om Emelie Olsson har ett par bra skott mot bortaburen. Paus 1-2.

Andra perioden börjar Malmhaug på bästa vis. Hassel drar ett vinkelskott i stolpen redan efter dryga minuten. Men den gode Hanna skulle omgående få sin revansch. Efter 1:22 knackar hon in en backhand från mitt i slottet, efter lite slarv från Älvstrandens backar. Men som så ofta tidigare under säsongen, så är vi som mest sårbara när vi målat framåt. 2:29 in på perioden kontrar Älvstranden effektivt in 2-3  Men hemmatjejerna hade fyllt på ordentligt med energi i pausen! I fjärde minuten drar kapten Olsson en rejäl dragare i stolpen, vilket omedelbart förbyttes till en Älvstranden kontring, med en inbrytning framför Johanna och avslut i ribban. Man satt inte och somnade precis…….. Återigen utjämnade ”Gökarna” när ”Uttern” drog in ett vinkelskott från vänster i åttonde minuten efter ass från Mikaela. Nu kändes det onekligen som vi tog över dirigentpinnen i matchen. I trettonde minuten hade ”Simmo” ett rejält avslut upp mot vänster kryss, som emellertid Carin Ernby lyckades styra undan i allra sista stund. Efter 14:44 ringde det igen, när ”Di röde” för första gången tog ledningen i matchen. ”Uttern” och Mikaela sågade sig elegant genom Älvstrandens försvar och Mikaelas egentliga slutpass tillbaka till ”Uttern”, parallellt med mållinjen, styrdes i mål av en hemmaförsvarare. Mål som mål! 4-3 på tavlan och hissade hemmamungipor. Innan periodens slut fick vi avnjuta dagens snyggaste mål. ”Korre” hittade ”Lill-Fi” på högerkanten via ett vallpass i sargen och hon i sin tur tar emot bollen och skickar iväg en rejäl mörsare upp i målvaktens bortre kryss från nästan ingen vinkel alls. Ursnyggt! Klockan visade på 18:18 och detta blev avslutningen på en riktigt bra andra akt av Malmhaug, som verkade kunna ha poäng inom räckhåll.

Älvstranden kom ut till tredje perioden med ett bättre bolltempo. Förmodligen hade tränaren nog sagt ett och annat sanningens ord i omklädningsrummet……Men trots att Älvstranden hade mycket boll så stod hemmatjejerna upp bra i eget försvar, offrade sig och täckte skott och stred på framför en stabil Johanna i målet. I åttonde minuten osade det rejält katt i vår zon och ett mål hängde i luften efter bra bortatryck mot vår kasse. 8:51 satt mycket riktigt reduceringen till 5-4 efter ett instick bakom vårt mål. 11:11 var det dags igen. I en kontring 3 mot 2 spelade Älvstranden bort vårt försvar och Emelie Södergren kvitterade till 5-5. Här efterlyste man en hemma timeout för att reda ut begreppen, men den uteblev tyvärr. I tolfte minuten kom så ett par avgörande skeden i matchen. ”Nicko” gjorde ett fint ryck in på vänsterkanten i Älvstrandens zon och slog ett smörpass som skar diagonalt genom försvaret bort till en helt fristående ”Simmo”, som tyvärr sumpade helt öppen kasse från an halv meters håll. Aj, aj, aj! Mål här och jag är säker på att ”Di röde” bärgat minst en pinne. På detta följde en omedelbar spelvändning från göteborgskorna, som via en del långpass effektivt utnyttjade ytorna som uppstod, och vips smällde man dit 5-6. Tid 12:40. Inte heller nu kom någon timeout från tränare Bjelk???? Det skulle dröja ända till 16:41 innan den efterlängtade timeouten kom. Skulle hemmalaget komma med ett sista ryck? Tyvärr blev så inte fallet. Istället kunde Älvstranden lite enkelt sno åt sig bollen när Malmhaug plockat ut Johanna och spika slutsiffrorna till 5-7 efter 17:11.

Återigen fick vi uppleva en ”snygg förlust”. I mitt tycke en onödig sådan. 5-3 efter andra perioden borde inneburit tillräckligt bränsle för att åtminstone plocka poäng i matchen. Sedan efterlyser jag lite mer coachning i form av tidigare timeout innan matchen rann iväg. Absolut senast vid 5-5 borde en sådan kommit. Förslagsvis skulle man då gått ner på spelare och spelat med de hetaste för dagen. Varför inte sätta in ”Kicki” t ex, som ju är en typisk powerspelare, som nästan alltid tillför ny energi i laget när hon spelar? Det är bara att ta nya tag tjejer! Energin och fighterandan är det absolut inget fel på. Idag förtjänade ni verkligen poäng. Dessutom tycker jag att anpassningen till division 1 börjar märkas mer och mer, så det är bara att fortsätta så här.


Dagens Gökbo

3 Gökar Emmy ”Energy” Nilsson. Härlig inställning i 3 x 20 minuter! En tvåvägsspelare, som kombinerar slugt anfallsspel med uppoffrande hemlöpningar. Outtröttlig och ovärderlig för laget.

2 Gökar Hanna ”Hazze” Hassel. Gjorde sin klart bästa seriematch för året. Krönte sin insats med ett vaket backhandmål. Slet riktigt uppoffrande i defensiven

1 Gök  Emelie "Kapten krok" Olsson. En riktig försvarsgeneral som tar ett tungt ansvar i just defensiven. Trygg och lugn med boll, hade även ett par farliga skott som lika gärna kunde resulterat i mål.


/Kvalräven från läktaren


Inför Älvstranden med Kicki
2014-10-17 20:02
Kristin "Kicki-D" Holmqvist
För exakt 9 dagar sedan spelade vi vår senaste match, tillika derbyt mot FBC Engelholm. Det slutade med en förlust för gökarna från Malmö. Hur skulle du vilja beskriva dina tankar kring matchen efter såhär lång betänketid?
Jag tycker att vi gör en bra match men i perioder av matchen slappnar vi av för mycket vilket leder till misstag som straffar oss direkt. Matchen hade lika gärna kunnat sluta med vinst för oss men då måste vi minimera våra egna misstag.

Vi har ännu inte lyckats skrapa ihop några poäng i serien och skulle nu behöva din hjälp som arbetar på Apotek i det civila. Vad skulle du vilja skriva ut för preparat som är effektivt mot poängtorka?
 Varför inte lite lyckopiller som bättrar på sinnesstämningen :-)

Helgen som gick var matchfri och det går ett rykte på stan om att Etagé fick smaka på tonerna av Alouette. Var din röst en av stämmorna på Malmös hetaste nattklubb, om inte, hur spenderar du bäst en spelledig helg?
Nej hade tyvärr redan planer på annat håll helgen som gick så inget Etage för mig. En spelledig helg umgås jag gärna med vänner och såklart med min pojkvän som knappt ser röken av mig annars under säsongen. 

Imorgon tar vi emot Älvstranden hemma i Kulladal efter ett som ovan nämnt kortare matchuppehåll, hur har förberedelserna sett ut inför morgondagens fight?
Bjelk har ändrat om lite i femmorna under veckan vilket förhoppningsvis ger frukt i form av både mål och våra första inspelade poäng.

Förutom att skriva ut recept om dagarna är du av erfarenhet även en grym researcher, vad vet du om Älvstranden?
Eftersom jag fick så mkt pikar förra säsongen för att vara alltför nyfiken har jag taggat ned iår ;-)
Det jag tror mig veta är att de har värvat en del nya spelare och till helgen har de enligt ryktet en ny målis med i laguppställningen. Ett duktigt lag där det krävs 100 % från varenda en av oss för att ge dem en ordentlig match, 

Slutligen, vad kan publiken som kommer och stöttar oss imorgon förvänta sig för matchbild och resultat?
Ett revanschsuget lag som kommer ge järnet för att lyckas knipa säsongens första poäng! 

Alle man till Kulladal imorgon 15.30

/#19
Tredje gången gillt
2014-10-17 08:57
Glada Pågar
Tredje matchen i 00 serien gav säsongens första tre poängare. Tidig match i Lund och trafikstockning på E22, så anlände den sista spelaren 25 minuter innan tekning.

Hela tre kedjor startade matchen mot starka Lugi. Vi hade innan match pratat om att stänga möjligheten till deras avslut inne i slottet. Vi lyckades med gameplan och snyggt gjorde både ett och två noll innan period 1 var slut. I pausen rättade vi till lite och skulle fortsätta låta Lugi ha mer boll. Våra anfall blev fler och vi fick en utvisning med oss. I efterföljande PP styrdes ett backskott in och 3-0 efter halva matchen. Lugi reducerar efter en forcering helt rättvist. Matchen väger nu över till hemmalagets fördel, då vi psykologiskt gör vi 4-1 vilket står sig efter två perioder……..  
Viktig information
2014-10-14 15:29
Petri Manu kommer under en tid att vara borta från kansliet av privata skäl 
Alla förfrågningar kommer att gå via Michael Prahl 0709-34 32 10 eller michael.prahl@malmhaugkfum.se

kansliet kommer vara obemannat torsdagen den 16/10 och jag finns åter på plats fredagen den 17/10 efter kl 13:00

Ni kan nå mig via mail 

Vi hoppas att ni har överseende med ovan 


/Michael Prahl
Tredje raka vinsten för herrarna!
2014-10-13 12:38

Lördag och match i innebandyns finrum eller i alla fall en hall bra nära för denna dag åkte vi upp till innebandyn i Skånes coolaste palats, Helsingborgs Arena. Beroende på vilken ingång till arenan man valde kunde man få se en överkörning i SSL eller en tuff batalj i division 2 Skåne. Jag valde den senare.


SSL-matchen mellan FC Helsingborg och Dalen slutade 8 - 0. Det gjorde inte vår match mot FCH:s farmarlag IBK Slottshöjden som blev en betydligt jämnare tillställning.


Redan från start satte vi upp ett bra och högt tempo med flertalet vassa målchanser. Slottshöjdenspelarna verkade inte hänga med i tempot och i 3:e minuten serverar kapten Björnborn Rasmus med en lurig pass bakom sin rygg och Rasmus klipper till från nära håll och så tar vi ledningen med 1 - 0. Vårt snabba spel trycker helt klart ner motståndarna på deras planhalva och de får inte så många chanser att sticka upp i kontringar. Helt rättvist utökar vi vår ledning genom Calle-Henke som sprintar in framför målvakten och styr Bonbons hårda pass längs mållinjen och in bakom den storspelande målvakten i IBK Slottshöjden. Vi har då kommit fram till matchminut 7 och vi noterar 2 - 0 i matchprotokollet. Vi fortsätter och föra spelet men får inte till det sista avslutet. I 15:e minuten får vi ett frislag lite snett framför målburen. Rasmus och Bonbon ställer sig bakom bollen och trixar lite fram och tillbaka innan Rasmus skickar iväg bollen mellan de två spelarna i muren. Vackert åker bollen in i nätmaskorna och så var det utökat igen till 3 - 0. Sen var det dags för den gamla klyschan att " ett lag är alltid som mest sårbara efter mål framåt". Mycket riktigt så går IBK Slottshöjden direkt upp och reducerar till 3 - 1 på anfallet efter vårt mål. Perioden slutar 3 - 1 till oss och vi får en man utvisad i slutminuten.


Av andra periodens boxplay hinner det gå 17 sekunder innan en Slottshöjdenback skickar iväg ett kanonskott som tar Rasmus vänsteraxel och in i mål. Så var det reducerat till 3 - 2. Målet stärker de blåa IBK Slottshöjdenspelarna för efter detta är det de som tar tag i taktpinnen och det blir en helt annan match än i 1:a perioden. Borta är vårt snabba och konstruktiva spel och nu blir det närkamper och mycket mer fysisk spel som gäller överallt på banan. Domarna får fullt sjå att hålla matchen när det hettar till och det blir mycket "diskussioner" mellan spelarna i de båda lagen och mellan domare och spelare. Rasmus i vårt mål storspelar och håller oss kvar i matchen, men får till slut se sig besegrad när en Slottshöjdenspelare gjort sig" fri" mitt i slottet och Demijan som täckande back sitter nertacklad på ändan och ser på. Så var det kvitterat till 3 - 3. Perioden igenom fortsätter det att vara buffligt och stökigt och stämningen är ganska tryckt när lagen går till pausvila.


Det fysiska och hårda spelet fortsätter i 3:e perioden och det blir lite grinigt när inget av lagen riktigt får tag i spelet. Efter ett kort PP till oss som ganska omgående blir spel 4 mot 4 tycker jag ändå att spelet börjar väga över till oss och vi får lugnat ner tempot lite och hittar lite tillbaka till vårt konstruktiva spel. Det kan mycket väl vara så att Alexs taktik att byta in reserverna på bänken la till det lilla extra som behövdes för att vi ska kunna börja föra matchen igen. Av någon anledning verkar motståndarna inte vara helt på samma våglängd då man börjar skälla på varandra vid i stort sett varje byte så deras fokus verkar komma lite på sned. Nu vet jag inte om det var så på riktigt, men så tolkade jag det. Inte helt oförtjänt ger Hampe Flodin oss ledningen med 4 - 3 genom ett långt skott som sticker under målvakten. Då har vi redan kommit fram till 14:e minuten. Hemmalaget tar timeout med två minuter kvar på matchuret. Strax efter så tar man ut målvakten och anfaller med 6 man. Andy Hansson får tag på bollen och ska precis skicka iväg den mot tom kasse när en Slottshöjdenspelare får "tag" om hans klubba och av skottet blir intet. Domarna dömer straff till oss. Jag förstår alla de upprörda känslorna som kommer efter detta. Vi själva hade nog inte heller varit nöjda med det domslutet om vi skall vara ärliga, men dömt var dömt och in på banan stegade Hampe Flodin. Efter lite vickande fram, men inte tillbaka, men väl omväxlande höger och vänster så förs bollen närmare mål och precis när målvakten slänger sig efter bollen så kommer den där elaka lyftningen som vi såg i Kulladals Sporthall för någon vecka sedan. Häftigt Hampe!


Matchen slutar 5 - 3 till oss och vi tackar motståndare och domare. Det gör dock inte alla IBK Slottshöjdenspelare vilket jag som publik tycker är oerhört tråkigt att se. Nu är jag inte den som skall jag inte komma med några pekpinnar, men fortsätter man med ett sådant beteende så står vi där snart utan domare till matcherna. De må vara hur dåliga som helst (vilket inte dessa domare var, skall tilläggas) men faktum kvarstår att utan domare så kommer vi inte att kunna fortsätta se vår älskade sport utövas. Man tackar alltid så är det bara. Tänk på det!

 

Gott e det!

/Mats

Nyheter från våra lag