Utbildningar under Hösten
2017-05-22 09:13
Kontakta kansliet om ni vill gå några av dessa kurser 


/Michael Prahl
Ny tränarstab klar till Herr-laget!
2017-04-23 15:53
När det för ett par veckor sedan stod klart att Jörgen Hansen inte fortsätter i Malmhaug har det jobbats för att hitta en ny tränarstab. Och nu är det arbetet klart!

Nya tränare för H2 blir Robert "Rubbe" Göransson och Kristoffer Wiman.
"Rubbe" är steg 4-utbildad och har en lång erfarenhet (ca 20 år) som tränare, främst för flera olika ungdoms- och juniorlag i Malmhaugs organisation. Han har också till och från de senaste 10 åren fungerat som sportansvarig i Malmhaug. 

Kristoffer Wiman har tidigare tränat Malmhaugs duktiga 94/95:or (innehållande namn som Ted Nivestam, Jacob Carleson, Tobias Andersson och Pontus Hildesjö) och han var för några år sedan assisterande i div 1-laget under Hacke. Efter några års frånvaro är han nu väldigt taggad för comeback.
Kristoffer ska främst ansvara för "special teams", frislag och filmning av träning & match.

Ytterligare ett namn är tänkt att ingå i tränarstaben men allt är inte klart där ännu.

I rollen som administratör/lagledare har vi gjort klart med Elina Trulsson, som kommer ansvara för bl.a. information till/från föreningen och förbundet.

Arbetet med att få ihop en slagkraftig trupp pågår för fullt. JAS-laget börjar falla på plats och med det byggs också en grund för H2-laget. Vi planerar för en H2-träning tisdagen den 2/5 kl 19.30-21.00 där den tilltänkta truppen träffas och tränar tillsammans i Kulladals sporthall.

Stort Grattis Björn till Skånes Idrottsledarstipendier 2017
2017-04-21 13:12

Stort grattis, Björn och Malmhaug IBF

Er förening har nominerat en eller flera kandidater till Skånes Idrottsledarstipendier 2017, som delas ut av sparbanksstiftelserna i Skåne och Skåneidrotten.

Björn Persson är en av 200 lyckliga stipendiater och har tilldelats stipendium av Sparbanksstiftelsen Skåne.

Stipendierna är på 7 000 kr vardera och skall utgöra en stimulans för idrottsledaren. Stipendiaternas föreningar erhåller dessutom 3 000 kronor att använda till utvecklande insatser i föreningen.

Flickor 04 gick till semifinal i Skånemästerskapen
2017-04-05 11:11
Våra F04 gick till semifinal i Skånemästerskapen 2016/2017
man blir 2:a i gruppen efter en riktigt bra laginsats under gruppspelet 
I kvarten möter man Malmö FBC och vinner matchen med 1-0 (mycket nervösa föräldrar i slut minuterna)
Men i semin tog det slut mot Lund 

Alla tjejerna är glada för man kan nu ändå säga att dom är 4:e bäst i Skåne 
Pojkar 00
Guld igen! - Malmhaug Skånemästare i P16
2017-04-02 19:00, Pojkar 00
Skånes bästa P16 lag!
Malmhaugs P00 lag avslutar sin sista pojklagssäsong med flaggan i topp! Helgens Skånemästerskap slutade med guld.

DM började med gruppspel i Skurup på lördagen mot Seriesegrarna Åstorp, Bjärred/Lomma samt värdföreningen Skurup. Malmhaugs första match var mot Skurup och segersiffrorna blev 9-2. Andra gruppspelsmatchen var mot Åstorp och det blev en jämnare historia. Med sju minuter kvar av matchen ledde Malmhaug med 5-2. Men i en sista forcering lyckades Åstorp göra ytterligare två mål. Trots det så blev det Malmhaugs seger med 5-4. I sista gruppspelsmatchen mot Bjärred var ställningen 0-0 efter första perioden. Men sex minuter in i andra perioden fick Malmhaug straff som Axel satte utan nerver. Efter detta förlösande första mål så kom ytterligare två mål framåt och endast ett insläppt. Slutresultat 3-1 till Malmhaug och säker gruppseger med 9 poäng. 

I den andra gruppen blev oväntat Ängelholm gruppsegrare före IBK Lund på samma poäng men bättre målskillnad. Landskrona och Örkelljunga kvalificerade sig inte till finalspel från gruppen.

På söndagen spelades två jämna semifinaler i Skurup. Först ut var Malmhaug mot IBK Lund. Lund började bäst och ledde med 1-0 efter första perioden. Andra perioden började tufft för Malmhaug med två utvisningar i tät följd. I den andra utvisningen fick Lund till ett effektivt PP avslut och gick upp till 2-0. Men i sann Malmhaug anda ger dessa killar aldrig upp. Sju minuter in i andra perioden kom första Malmhaug målet genom målkungen Tim på pass av Hugo Krahner. Och en dryg minut senare fick Tim fram en passning till Axel som fick till ett riktigt bra skott som gav kvittering till 2-2. I de sista minuterna av matchen hade båda lagen lägen att avgöra men det blev inga fler mål. Matchen gick till 5 minuters förlängning. Trots att Malmhaug fick spela i PP under två minuter och det fanns läge att avgöra matchen så blev det inga fler mål utan matchen var tvungen att avgöras på straffar. Då är det skönt att ha en av Skånes stabilaste målvakter och killar som gillar läget att gå in och avgöra. Tobbe gick in och räddade de två första straffarna medan både Axel och Tim satte sina straffar säkert. I tredje omgången satte Lund sin straff medan Malmhaug missade sin. I fjärde omgången avgjordes det då Tobbe räddade igen medan Oliver, som inte spelat på hela matchen, gick in och iskallt satte sin straff! Malmhaug till final. Den andra semifinalen mellan Ängelholm och Åstorp blev en lika jämn historia som avgjordes först i sudden death där Åstorp vann med 6-5.

En favorit i repris med final mellan Malmhaug och Åstorp! Finalen började med att Hugo Krahner fick en fin pass av Axel och satte 1-0 redan i tredje minuten. Båda lagen gjorde sedan vars ett mål till i första perioden och resultatet inför slutperioden var 2-1 till Malmhaug. Period två pågick ända fram till minut 12 innan Filip Borglundh fick in det förlösande 3-1 målet. Med knappt en och en halv minut kvar kunde Tim lägga in 4-1 i tom bur. Och målskyttet avslutades av Filip Borglundh som fastställde slutresultatet till 
5-1. 

Ett välförtjänt DM guld som laget bärgade till föreningen som titelförsvarare i denna åldersklass. Bra jobbat både spelare, ledare och alla övriga som stöttat laget genom hela säsongen. Avslutning på P16 blir Warbergsspelen nästa helg. Det är 6 lag anmälda i cupen och även här får vi sällskap av Åstorp som andra representant från Skåne. 

Lycka till där killar! Sedan börjar nästa fas i innebandy karriären med två års juniorlagsspel. 
Nyheter från våra lag
Herrar Div 2/JAS, 01/04 23:58 
Herrar Div 2/JAS, 26/03 23:05 
Damer, 22/03 13:12 
Damer, 05/03 00:45