Uddamålsseger i premiären
2015-09-27 22:09
En riktig laginsats säkrade säsongens första vinst!
Efter att i princip sprungit sönder gräset i Pildammsparken var det så äntligen dax för seriepremiär. För motståndet stod FC Helsingborg, ett lag som vi historiskt sett alltid spelat jämnt mot, idag var inget undantag skulle det visa sig.
 Vi började matchen aggressivt med högt bolltempo och ett start fysiskt spel. Redan efter 3.07  satte Elin” Mini Boel” Davisson 1-0 efter att ha rundat kassen och smekt in bollen köksvägen assisterad av Nicolina "Bombarn" Johansson som följt med upp i anfallet. Strax därefter utökar vi vår ledning till 2-0 genom Sabina ”Målgesten” Persson, som på pass av Frida " Handväskan" Tundo tar med sig bollen i hooken trampar förbi sin motståndare och sätter den bakom en chanslös Hesingborgskeeper. Helsingborg skapar inga farligheter och vi har övervägande bollinnehav, skapar målchanser och spelar ett uppoffrande försvarsspel. Ett tydligt bevis på detta vittnar skottstatistiken om som vi vinner med hela 10-2 i denna period. Efter 18.10 åker Helsingborg åker på en utvisning för slag, detta utnyttjar vi på bästa sätt genom att utöka vår ledning till 3-0 genom Nicolina”Bombarn”Johansson assisterad av Sabina "Målgesten" Persson.

Andra perioden är raka motsatsen till vad vi presterade i den inledande perioden, borta var bollkontroll och tempo. Vi har svårt att föra matchen och detta är motståndarna inte sena med att utnyttja. Sofia ”Ottern" Otterström åker 06.25 ut två minuter för lyftning av klubba efter att ha försökt förhindra ett friläge för Helsingborg. Vi reder ut detta boxplay trots ett par svettiga chanser från motståndarna. Dock dröjer det bara ett par minuter innan det är reducerat då bortalaget får ett frislag framför vår kasse, vi tappar markering och tavlan visar 3-1.Strax därefter letar sig en ny motståndarboll in bakom Caroline”Bäckis”Bäckström, 3-2 och spänningen stiger. Resten av mittperioden är mest ett ställningskrig där vi dock får dra det längsta strået och sätta dit 4-2. Nicolina "Bombarn" Johansson bjuder publiken på krutdoft efter ha avlossat sin bössa, denna gång assisterad av Pauline "Özil" Bornander. Med bara 30 sekunder kvar till paus får vi återigen chans i power play men skapar inte mer än några skott på täckande motståndare. 

Efter ett par väl valda ord från Bast och Valle, några justeringar i formationerna och fast beslutna om att avsluta matchen i samma anda som vi inledde den gick vi ut för att ta oss an matchens sista period. Det började dessvärre tvärtom och Helsingborg fick göra mål redan efter 01.42 efter slarv i powerplay som resulterade i ett friläge för en svart/blå randig. 4-3 och nu var Helsingborg hack i häl, ett numerärt överläge 03.23 kunde varit vår chans att utöka ledningen men vi var inte ens nära. Här någonstans knyter vi näven, tar fram det fysiska spelet och skärpan i anfallszon. Vi skapar lägen framåt och visar hög lagmoral gentemot varandra. På slutet gör Helsingborg ett sista ryck för att rädda en poäng genom att plocka ut målvakten. Vi reder ut detta på bästa sätt. Hesa Fredrik ljuder och vi har äntligen bärgat vår första trepoängare!

Dagens Gökbo
3 Gökar Kollektivet Malmhug! Visar att vi efter en katastrofal fjolårssäsong tillsammans kan knyta näven, arbeta hårt och kriga för varandra. 
2 Gökar Nicolina "Bombarn" Johansson, belönades med priset för matchens lirare. Visar prov på ett fantastiskt offensivt spel och ett uppoffrande defensivt arbete. Gör dessutom två av våra fyra mål från sin backplats.
1 Gök Sabina "Målgesten" Persson, skapade lägen både till sina medspelare och sig själv. Fick sätta dit en propp och bjuda publiken på sin inövade målgest. Fick på slutet spela back och gjorde detta med bravur.

Nästa match spelar vi redan nu på tisdag den 29/9 borta mot Stanstad, 20.00 i Bråhögshallen. Hoppas vi ses!

/ #19
"
Inför FC Helsingborg med Pauline
2015-09-25 18:15
Pauline i sin föregående klubb IBK Finn
 Tjenare Pauline!

Du är ett av fyra nyförvärv i årets trupp, hur skulle du beskriva dig själv för dom som inte känner dig?
Jag är en målmedveten, fotbollstokig person med stort hjärta. Tillbringar den mesta tiden på jobbet, innebandyplanen eller framför en fotbollsmatch. Som innebandyspelare vill jag gärna se mig som en riktig målgörare. Jag trivs bäst i höga och låga slottet och trampar gärna in från kanten för att göra mål. Min största styrka på planen är mitt skott och min spelförståelse

Vad var det som gjorde att lotten föll på just Malmhaug KFUM som din nästa förening att representera?
Jag ville spela i en seriös förening där man har ambitioner och mål med sin innebandy, samtidigt som jag också vill ha roligt så jag ville spela på en lagom nivå. Dessutom är jag numera bosatt i Malmö så det var ett självklart val vilket malmölag jag skulle välja.

Finns det någon spelare eller karaktär i laget som gjort extra intryck på dig och i så fall på vilket sätt?
Jag trivs verkligen sjukt bra i laget och då har jag ändå bara spelat här i några månader. Det är ett jätteroligt lag där alla har glimten i ögat, och oavsett vad så har vi alltid sjukt roligt tillsammans. Någon som har gjort ett extra intryck för mig är Korre, hon har alltid lätt till skratt och bjuder mycket på sig själv samt att hon är jättebra på att peppa. Alla borde ha en Korre i sitt lag, det tror jag alla kan hålla med om!

Enligt säkra källor kallas du för Özil, har det någonting med ditt sinne för att producera mål att göra?
Haha, ja det kan man säkert tro ;) nej, det är faktiskt så att Özil är min absoluta favoritspelare och eftersom alla i Malmhaug ska ha bra smeknamn så antar jag att det föll sig naturligt att bli Özil.

Försäsongen lider mot sitt slut och på söndag är det äntligen dags för seriepremiär, för motståndet står FC Helsingborg. Hur har försäsongen sett ut och vad har du att säga om premiärmotståndet?
Vi har jobbat på riktigt bra på försäsongen och jag tror många har höjt sig, jag vet att jag personligen har tagit många steg rent fysiskt men det finns fortfarande mycket att jobba på. Vi har hängt mycket i Pildammsparken och det har blivit mycket löpning. Vi hade ett bra träningsschema när sommaren startade och det har varit en rolig sommar tillsammans med laget, men nu äntligen är det dags att spela innebandy igen! Jag mötte FCH förra året med min gamla klubb och jag tycker inte att det var någon spelare där som stack ut tillräckligt mycket, men FCH är en stor, seriös förening så jag tror det kommer bli en tuff match så vi får passa oss för att ställa in skorna.

Till sist, vad kan publiken som kommer för att titta förvänta sig av matchen och vad blir slutresultatet?
Jag tror publiken kan förvänta sig en rolig, fartfylld match där vi för matchen. Vi kommer rulla runt mycket och förhoppningsvis kan vi få utdelning med mål också då jag tycker att det är det som saknas. Jag tycker alltid att det är svårt att tippa matcher, men jag tror vi vinner med 7-2.

Väl mött på söndag 15.30 i Kulladal!

/#19
Kioskmöte
2015-09-20 13:52
På onsdag kl 19 är det informationsmöte för alla lagens kioskansvariga på Kulladal. 
Välkomna!
Sundsbrohallen öppnar igen!
2015-09-20 13:51
Från och med imorgon måndag är Sundsbrohallen åter öppen. Det innebär att vi återgår till ordinarie träningstider igen.
Sundsbrohallen stängd!
2015-08-28 14:57
Vi nåddes i onsdags av chockbeskedet att Sundsbrohallen stängs med omedelbar verkan pga vandalisering och på grund av att Fritid Malmö inte kan garantera säkerheten för personer som vistas i lokalen. Akustikplattor och ventilationsdon hänger lösa i stora samt lilla hallen, likaså omklädningsrum och utgör därmed fallrisk. Uttag saknar skydd, bänkar är lösa m.m.

Då hallen kommer att hålla stängt i 3 veckor framåt, t.o.m. 13/9, har vi nu gjort upp ett tillfälligt träningsschema så att alla våra lag kan träna någon gång i veckan under denna period. Denna lösning skickas ut till varje enskild tränarstab.

Vi vill på förhand tacka alla för att ni har överseende med detta och för att ni ställer upp och delar med er av era träningstider under dessa veckor!Vänliga hälsningar,

Styrelsen, genom Robert Göransson)
SSL-meriterad back klar för Malmhaug
2015-08-16 16:48
Jonas Jönsson, närmast från Höllvikens IBF, har glädjande nog valt att skriva på för Malmhaug. Han blir en viktig del i lagbygget med sin erfarenhet ifrån högsta serien. 

Under SSL-säsongen spelade Jonas mest i tredjeformationen samt boxplay och Jonas kommer nu att få en mer framträdande roll i Malmhaugs jakt på etablering i div 1. Jonas är defensivt stark och bra på att vinna boll, detta kombinerat med hans fysik och ledaregenskaper gör att vi i Malmhaug är oerhört nöjda med att ha Jonas hos oss.

Stort tack till Peo Stjernqvist och Höllvikens IBF för ett gott samarbete i samband med denna övergång.
Nyheter från våra lag
Damer, 09/10 22:49 
Pojkar 00, 04/10 17:24 
Flickor 99/03, 30/09 21:51 
Damer, 28/09 19:01