Kansliet stänger imorgon fredag (31/10) kl 12:00
2014-10-30 14:42
Imorgon fredag (31/10) stänger kansliet kl 12:00 vi är åter på plats måndagen den 3/11 kl 08:00

Trevlig Helg
Micke/Pekka
Storseger mot Skurup
2014-10-29 14:50
Carl-Henrik Tuwezén. Matchens lirare

Ja, jisses sicken smakstart vi fick. 1-0 redan efter 35 sekunder.


Fast i och för sig hade matchen börjat flera timmar tidigare med en obligatorisk lunch för spelarna på Mobilia för att samla styrkorna och lite taktiksnack. Som om det var lunchen så måste därför första målet varit efterrätten. Det blev en hel efterrättsbuffé kan vi konstatera när slutsignalen gick för många mål blev det i Skurupskassen.


1-0 kom genom Henkrik Ilmanen som helt sonika sprang upp längs vänsterkanten och placerade bollen säkert bakom Skurupsmålvakten. Av Skurupsbackarna syntes intet. De första minuterna därefter kändes det som det endast var ett lag på banan då vi kom till läge efter läge utan att kunna sätta dit bollen. I 4:e minuten får dock Rasmus Olsson ner klubban mitt framför målvakten och styr på så vis bollen elakt över axeln på honom när Johan Bertilsson skottar på mål. Målet gör att Skurup verkar vakna upp från sitt paralyserade och krampaktiga spel och på ett studsande backskott får David Dornlöv i vårt mål släppa bollen förbi sig. Kvitteringen kommer när vi har en man i utvisningsbåset. Trots att varningen var utfärdad så får Skurups idag utnämnde bäste spelare, Jacob Gullberg, till sitt dragskott och David Dornlöv får på nytt hämta ut bollen från nätmaskorna. I slutminuten av perioden drabbas vi på nytt av en utvisning. Men det är Andreas Hansson som så när lyckas bättra på periodsiffrorna med en kontring som avslutas i ribban. Perioden slutar 2- 2 med visst övertag till MalmhaugKFUM i skottstatistiken.


Vi börjar 2:a perioden med en man i utvisningsbåset, men det märktes knappt för de röda tog tag i taktpinnen direkt från tekningen och i spel 4 mot 5 så sätter Carl-Henrik Tuwezén bollen bredvid målvakten efter ett häftigt klappklappspel med kapten Andreas Björnborn. Vet inte riktigt vad som hände i pausen i de båda omklädningsrummen för på nytt ser det ut att endast vara ett lag på banan. 3:09 så är det vår 3:e kedja som i princip upprepar målet minuten tidigare och nu är det Maxime Westerberg-Bigot och Henrik Roos som showar med Maxime Westerberg-Bigot som lägger bollen i mål till 4 - 2. Det hinner knappt gå en minut efter detta innan Andreas Hansson frispelar Henrik Ilmanen som kontrar i mitten och fri med målvakten inte gör något misstag och lägger bollen under honom till 5 - 2. Det hinner inte gå en minut efter detta förrän vi utökat ytterligare och det är på nytt 3: e formationen som får till det. Maximes fräcka dropp till Carl-Henrik Tuwezén ställer försvar och målvakt totalt så Carl-Henrik Tuwezén kan i princip lägga bollen i tom kasse. Snyggt!

Därefter är det slut på det roliga för tillfället och Skurups IBK tajtar till spelet resten av perioden och utjämnar spelet, men vårt försvar och David Dornlöv håller tätt så perioden slutar med  6-2 på matchtavlan och på nytt ett visst skottövertag till de röda.


3:e perioden börjar lika häftigt som 1:a med mål redan efter 36 sekunder. I spel 5 mot 4 hittar Henrik Ilmanen en fristående Andreas Björborn på bortre stolpen med en stenhård pass tvärs genom boxen som Björborn bara har att lägga in. I 3:e minuten sätter vår, av matchvärden PoG Woody Bygghandel utnämnde bäste hemmaspelare, Carl-Henrik Tuwezén sin hattrick på nytt framspelad av Maxime Westerberg-Bigot. Vi drabbas av en ny utvisning en stund därefter och de blåa Skurupspelarna är inte sena att utnyttja detta tillfälle med en snygg upprullning av vårt försvar och ett distinkt skott sidan om David Dornlöv. I en rörig situation framför Skurupsmål får vi frislag, men samtidigt åker vi på en 2 + 10 minuter för osportslig spel. Hampus Flodin ställer sig bakom bollen på frislaget och ser förmodligen en liten glipa i muren för det är där bollen går igenom och rätt in i mål till ställningen 9-3. Med en man mer på banan utnyttjar Skurup ändå på nytt situationen och med ett lågt dragskott får David Dornlöv på nytt se sig passerad och så var det reducerat till 9-4. Hampus Flodin som nu verkligen har fått upp farten utökar vår ledning genom att ta bollen bakom motståndarmålet och kvickt driva runt kassen och vika in bollen framför målvakten och säkert placera den i nät. 11-4 och äkta hattrick görs av Hampus Flodin med ett dragskott snabbt framspelad på frislag av kollega Andreas Hansson. I en snabb kontring där vi kommer 3 mot 2 sätter Carl-Henrik Tuwezén sitt 4:e mål för dagen och Henrik Roos är den som slår den avgörande passen. Tobias Jonsson är den som avslutar dagens klang - och jubelföreställning i slutminuten då han kopierar Henrik Ilmanens mål i matchens 1:a minut genom att springa upp längs vår vänsterkant och säkert lägga in bollen bakom målvakten.


Jag kan inte låta bli att nämna det, men när jag satt ute i Skurup Sparbanks Arena för någon kväll sedan hörde jag hur man på läktaren satt och klankade ner på vårt MalmhaugKFUM om hur "svag trupp och tunn trupp MalmhaugKFUM hade i år " och att man " kommer att vinna med hur många bollar som helst på söndag".


Gissa om jag var nöjd när jag lämnade Kulladals Sporthall i kväll. 13-4, tack för det!


Gott e det!

/Mats Carlqvist

Hemsidan tar pulsen på Rasmus Olsson inför Skurup
2014-10-25 11:52
Imorgon väntar ännu en viktig match för herrlaget, den här gången mot Skurup. Hemsidan har tagit ett snack med Rasmus "RW" Olsson inför mötet.

Det blev fyra mål senast mot Palmstaden. Hur känns det att gå från bänken till poängkung?
-  Det känns såklart bra. Men det viktigaste är inte själva poängen, utan att jag har en tränare som tror på mig. Det gör stor skillnad.

Vem i laget tror du kommer att kliva fram i år?
- Två stycken som redan klivit fram är Demi och BonBon. Sen hoppas jag mer på Ilmanen, han har stor potential. Bara han får ordning på sina finska kroppsfinter och BK-ätandet.

Vad har Alexander ändrat i laget sedan han kom?
-  Den spontana känslan är att Alex har infört ett mer rörligt och kreativt spel jämfört med föregående säsonger. Men mot Palmstaden senast blev det tydligt att allting inte klaffar ännu, men jag är övertygad om att alla bitar kommer att falla på plats förr eller senare!

Vilka lag tror du kommer ligga i topp när säsongen är slut?
-  Självklart hoppas jag att det blir vi som ligger i topp när säsongen summeras. Av de lag vi mött hittills har Palmstaden imponerat mest. Är säker på att de kommer ligga åtminstone topp tre till våren. Skurup har också inlett bra, fast inte sett dem spela. Hör med Jesper Björkquist, han vet förmodligen allt från spelsystem och frislagsvarianter till vad de tar i inträde.

Vad är dina egna ambitioner med denna säsongen?
-   Förutom det i gästboken (RIP) redan uppstaplade målet att gå ner i vikt, så hoppas jag fortsätta producera framåt och utvecklas i mitt spel. En annan förhoppning är att Berra börjar hitta lite fler passningar ut på vänsterkanten! Och så hoppas jag på en lag fest med damlaget, men ser väl inte så ljust ut i nuläget...

Hur tror du att matchbilden kommer se ut imorgon? Vad slutar matchen?
- Har som sagt ingen aning om hur Skurup spelar, hör med Jeppa. Vet bara att gamle lagkamraten Daniel Povoa spelar där. Jag tror vi vinner med 11-7.

Fem snabba:
BK eller pizza? Det ena utesluter inte det andra
Öl eller cider? Cider
Barca eller Roger Federer? Federer
Spanien eller Sverige? Spanien
Mål eller assist? Mål

Inför Warberg med Louisa
2014-10-25 10:50
Louisa Persson
För exakt en vecka sedan hade vi besök av Älvstranden i Kulladal, de drog det längsta strået och vände till vinst i sista perioden efter att vi tappat en 5-3 ledning. Vad var det som hände?

Jag tycker att vi gör en av våra bästa matcher för säsongen så detta var en väldigt tung förlust. I andra perioden spelar vi riktigt bra och vi leder med 2 mål inför sista perioden. Jag tycker inte att vi spelar dåligt i tredje perioden men det känns som att vi går in i sista perioden med en rädsla för att förlora, istället för att gå in på plan med ett bra självförtroende. Tyvärr straffar Älvstranden oss på våra misstag och lyckas vända matchen. 

Du är en av de spelarna som var med på resan upp till division 1, vad tycker du har varit svårast och anpassa sig till om man jämför med förra årets spel i tvåan?

Den största skillnaden mellan divisionerna tycker jag är tempot i matcherna. Allt går fortare och man tvingas fatta snabbare beslut. Något vi också märkt av är att motståndarna är väldigt duktiga på att utnyttja våra misstag, man blev inte straffad på samma sätt i division 2

Du kommer från en riktig Malmhaug familj. Din lillasyster spelar, din pappa är tränare och din mamma står i vårt bås som sjukvårdare. Vad är det som gör att familjen Persson är så engagerad?

Jag tror att det beror på att båda mina föräldrar alltid har  idrottat och de tycker att det är minst lika kul att både jag och min syster är aktiva.

Det går ett rykte om att du inför varje tekning har en liten ritual, beskriv den ;)

Haha, ja. Innan varje tekning så måste jag trycka på "knoppen" högst upp på klubban och sedan tycka ner bladet i golvet. Jag vet inte varför, men jag har gjort det i väldigt många år så jag inbillar mig att det går bättre då ;) 

Slutligen, vad kommer Louisa bjuda publiken i Sparbankshallen på för att Malmhaug ska åka hem med sin första poäng?

Jag är ingen poänggörare men jag kommer göra allt för att se till att motståndarna inte gör några mål på oss och att vi ska få till ett bra offensivt spel. Vi ska ha med oss tre poäng hem idag!

/#19

Intervju med Andreas "BonBon" Björborn inför Palmstaden
2014-10-22 16:33
Snygg, stark, snabb  och len. Så brukar lagkaptenen Andreas ”BonBon” Björborn beskriva sig själv. Hemsidan har tagit pulsen på den zorroglade Arlöv-bon inför toppmatchen mot Palmstaden imorgon kväll.

Från att inte ens ha varit en av tre kaptener i laget i somras, är du nu lagets ende kapten. Hur ser du på din roll som lagkapten? Vad gör dig till en bra kapten?

- Det är en stor ära att få bära kaptensbindeln för Malmhaug. Jag försöker alltid göra det bästa för laget och vara Alex högra hand. Min styrka är att jag alltid ger 100 procent för att laget ska vinna.

Senast mot Gårdarike tappade vi i mångas tycke två onödiga poäng. Vad var det som gick fel?

- Vi var inte riktigt på tå, speciellt inte i försvaret där vi visste att deras snabba spelare skulle straffa oss. Samtidigt var det en nyttig ”förlust” för oss. De tre första matcherna har vi inte satt spiken i kistan men ändå vunnit. Nu inser vi att vi måste vara 100 procent i 60 minuter för att inte tappa poäng i matcherna.

I övrigt har vi inte tappat något poäng i tävlingsmatcher sen Alexander Holmqvist tog över som tränare. Hur har han påverkat lagets dynamik?

- Alexander var en tränare som jag personligen inte visste mycket om, förutom att han var en grym spelare för sisådär 15 kilo sedan. Men Alex har bidragit med ett snabbare spel med mycket glädje och hjärta. Jag tror Alex är helt rätt person för att nå vårt mål, div 1, men även bidra att vi kan bygga långsiktigt och nå ännu högre mål (mot Allsvenskan!).

Efter fyra matcher i serien, vilka i laget har imponerat mest på dig?

- Demi och Gurra. Två spelare som sällan gör några fel och alltid jobbar väldigt hårt. Demijan har haft en tuff tid de senaste säsongerna men visar nu att han verkligen håller minst div 1-klass. Gurra har visat att han är en grym (och gammal) back som kommer utvecklas ännu mer denna säsongen. Räkna med en del poäng från hans klubba.

Toppmatch mot Palmstaden imorgon. Vad vet du om dem?

-  Jag har väldigt dålig koll på deras lag men traditionellt så är alltid Palmstaden starka, speciellt i sin hemmaborg. Det blir en tuff match där vi verkligen måste prestera 100 procent om vi ska få med oss alla poäng

Hur slutar matchen?
-  4-7!

Fyra snabba:
Öl eller Arsenal ?  Arsenal
Brunkräm eller ansiktskräm ? Brunkräm
Solarium eller Hässleholm ? Solarium
Riskaka eller Zorromål ? Zorromål
Tung förlust mot Älvstranden
2014-10-19 11:37

Med senaste matchen mot Engelholm i färskt minne, kändes det som att det snart måste vara dags för Malmhaugs första poängkap i damettan och förslagsvis kunde det ju då lämpa sig ganska väl i lördagens drabbning på hemmagolv mot Älvstranden. Det fanns onekligen fog för en viss optimism.

Matchen var dock bara 52 sekunder gammal när göteborgskorna tog Malmhaug på sängen i en väl genomförd kontring, som ledde till matchens första mål. Men bara 2:06 in på perioden replikerade hemmatjejerna genom Emmy Nilsson, som drog till rätt upp i målvaktens högra kryss på pass från Denice. Skönt med en snabb kvittering! I sjätte minuten skapade så första formationen en jättechans, med direktpass från Fridh till Denice, som i sin tur friställde Emmy med ett diagonalpass. Tyvärr drog Emmy bolluslingen strax utanför kassen i detta kanonläge. Under stora delar av perioden tar vi lite för god tid på oss vid uppspelen och fastnar under perioder för länge i vår egen försvarszon. Vid ett sådant tillfälle snor Älvstranden bollen från oss bakom vårt mål och efter att våra backar gått bort sig lite genom att gå på samma spelare, kan Malin Pettersson återigen ge bortalaget ledningen i matchen. Tid 9:18. Resterande delar av perioden innehåller rätt böljande spel, men utan att någon av lagen skapar något speciellt tryck eller övertag på det andra laget. 10:51-12:51 avverkar vi ett powerplay, som väl inte går till historien som ett av våra bästa, även om Emelie Olsson har ett par bra skott mot bortaburen. Paus 1-2.

Andra perioden börjar Malmhaug på bästa vis. Hassel drar ett vinkelskott i stolpen redan efter dryga minuten. Men den gode Hanna skulle omgående få sin revansch. Efter 1:22 knackar hon in en backhand från mitt i slottet, efter lite slarv från Älvstrandens backar. Men som så ofta tidigare under säsongen, så är vi som mest sårbara när vi målat framåt. 2:29 in på perioden kontrar Älvstranden effektivt in 2-3  Men hemmatjejerna hade fyllt på ordentligt med energi i pausen! I fjärde minuten drar kapten Olsson en rejäl dragare i stolpen, vilket omedelbart förbyttes till en Älvstranden kontring, med en inbrytning framför Johanna och avslut i ribban. Man satt inte och somnade precis…….. Återigen utjämnade ”Gökarna” när ”Uttern” drog in ett vinkelskott från vänster i åttonde minuten efter ass från Mikaela. Nu kändes det onekligen som vi tog över dirigentpinnen i matchen. I trettonde minuten hade ”Simmo” ett rejält avslut upp mot vänster kryss, som emellertid Carin Ernby lyckades styra undan i allra sista stund. Efter 14:44 ringde det igen, när ”Di röde” för första gången tog ledningen i matchen. ”Uttern” och Mikaela sågade sig elegant genom Älvstrandens försvar och Mikaelas egentliga slutpass tillbaka till ”Uttern”, parallellt med mållinjen, styrdes i mål av en hemmaförsvarare. Mål som mål! 4-3 på tavlan och hissade hemmamungipor. Innan periodens slut fick vi avnjuta dagens snyggaste mål. ”Korre” hittade ”Lill-Fi” på högerkanten via ett vallpass i sargen och hon i sin tur tar emot bollen och skickar iväg en rejäl mörsare upp i målvaktens bortre kryss från nästan ingen vinkel alls. Ursnyggt! Klockan visade på 18:18 och detta blev avslutningen på en riktigt bra andra akt av Malmhaug, som verkade kunna ha poäng inom räckhåll.

Älvstranden kom ut till tredje perioden med ett bättre bolltempo. Förmodligen hade tränaren nog sagt ett och annat sanningens ord i omklädningsrummet……Men trots att Älvstranden hade mycket boll så stod hemmatjejerna upp bra i eget försvar, offrade sig och täckte skott och stred på framför en stabil Johanna i målet. I åttonde minuten osade det rejält katt i vår zon och ett mål hängde i luften efter bra bortatryck mot vår kasse. 8:51 satt mycket riktigt reduceringen till 5-4 efter ett instick bakom vårt mål. 11:11 var det dags igen. I en kontring 3 mot 2 spelade Älvstranden bort vårt försvar och Emelie Södergren kvitterade till 5-5. Här efterlyste man en hemma timeout för att reda ut begreppen, men den uteblev tyvärr. I tolfte minuten kom så ett par avgörande skeden i matchen. ”Nicko” gjorde ett fint ryck in på vänsterkanten i Älvstrandens zon och slog ett smörpass som skar diagonalt genom försvaret bort till en helt fristående ”Simmo”, som tyvärr sumpade helt öppen kasse från an halv meters håll. Aj, aj, aj! Mål här och jag är säker på att ”Di röde” bärgat minst en pinne. På detta följde en omedelbar spelvändning från göteborgskorna, som via en del långpass effektivt utnyttjade ytorna som uppstod, och vips smällde man dit 5-6. Tid 12:40. Inte heller nu kom någon timeout från tränare Bjelk???? Det skulle dröja ända till 16:41 innan den efterlängtade timeouten kom. Skulle hemmalaget komma med ett sista ryck? Tyvärr blev så inte fallet. Istället kunde Älvstranden lite enkelt sno åt sig bollen när Malmhaug plockat ut Johanna och spika slutsiffrorna till 5-7 efter 17:11.

Återigen fick vi uppleva en ”snygg förlust”. I mitt tycke en onödig sådan. 5-3 efter andra perioden borde inneburit tillräckligt bränsle för att åtminstone plocka poäng i matchen. Sedan efterlyser jag lite mer coachning i form av tidigare timeout innan matchen rann iväg. Absolut senast vid 5-5 borde en sådan kommit. Förslagsvis skulle man då gått ner på spelare och spelat med de hetaste för dagen. Varför inte sätta in ”Kicki” t ex, som ju är en typisk powerspelare, som nästan alltid tillför ny energi i laget när hon spelar? Det är bara att ta nya tag tjejer! Energin och fighterandan är det absolut inget fel på. Idag förtjänade ni verkligen poäng. Dessutom tycker jag att anpassningen till division 1 börjar märkas mer och mer, så det är bara att fortsätta så här.


Dagens Gökbo

3 Gökar Emmy ”Energy” Nilsson. Härlig inställning i 3 x 20 minuter! En tvåvägsspelare, som kombinerar slugt anfallsspel med uppoffrande hemlöpningar. Outtröttlig och ovärderlig för laget.

2 Gökar Hanna ”Hazze” Hassel. Gjorde sin klart bästa seriematch för året. Krönte sin insats med ett vaket backhandmål. Slet riktigt uppoffrande i defensiven

1 Gök  Emelie "Kapten krok" Olsson. En riktig försvarsgeneral som tar ett tungt ansvar i just defensiven. Trygg och lugn med boll, hade även ett par farliga skott som lika gärna kunde resulterat i mål.


/Kvalräven från läktaren


Nyheter från våra lag
Pojkar 98, 29/10 19:24 
HJ18, 28/10 22:45 
Damer, 27/10 18:25 
Damer, 25/10 11:45