2014-12-16 12:33
 
Lottningen till Gothia Cup 2015
2014-12-09 11:00

Den 3-6 januari kommer 5 lag från Malmhaug KFUM att delta i världens största ungdomsturnering, Gothia Cup. Lottningen är nu klar och här är grupperna som våra lag kommer att spela i.

 

Boys 16

Förutom Malmhaug KFUM kommer också 44 andra lag från 4 olika länder spela i Boys 16. De är uppdelade i 11 olika grupper, varav Malmhaug KFUM börjar i Grupp 1 tillsammans med Gullivers Sokol Brno I., IBK Vöikers och NOR 92 IBK 2.

 

Malmhaug KFUM deltog även i Boys 15 under Gothia Innebandy Cup 2014. Då vann de hela Playoff B efter att ha slagit Pixbo Wallenstam IBF i finalen med 7-6.

Spelprogram/Resultat:  http://results.gothiainnebandycup.se/2015,sv/team/3968210  

 

Boys 13:1

Förutom de två Malmhaug KFUM-lagen kommer också 50 andra lag från 3 olika länder spela i Boys 13. De är uppdelade i 13 olika grupper, varav Malmhaug KFUM 1 börjar i Grupp 1 tillsammans med IBK Vöikers, Ale IBF och Ajer IBK.

 

Malmhaug KFUM deltog även i Boys 12 under Gothia Innebandy Cup 2014. Då tog de sig till 1/8 Final i Playoff B, men förlorade den mot Landvetter IBK Wings med 3-6.

Spelprogram/Resultat:  http://results.gothiainnebandycup.se/2015,sv/team/3970268/

 

Boys 13:2

Förutom de två Malmhaug KFUM-lagen kommer också 50 andra lag från 3 olika länder spela i Boys 13. De är uppdelade i 13 olika grupper, varav Malmhaug KFUM 2 börjar i Grupp 5 tillsammans med Vakant, Pixbo Wallenstam IBF Svart och Landvetter IBK.

 

Malmhaug KFUM deltog även i Boys 12 under Gothia Innebandy Cup 2014. Då tog de sig till 1/8 Final i Playoff B, men förlorade den mot Landvetter IBK Wings med 3-6. 

Spelprogram/Resultat:   http://results.gothiainnebandycup.se/2015,sv/team/3970282/

 

Boys 11

Förutom Malmhaug KFUM kommer också 20 andra lag från 3 olika länder spela i Boys 11. De är uppdelade i 3 olika grupper, varav Malmhaug KFUM börjar i Grupp 1 tillsammans med IF Marin Väst, FBC Kladno, Lindome IBK 1, Sveiva Innebandyklubb, Landvetter IBK 1 och IBF Älvstranden.

Spelprogram/Resultat:  http://results.gothiainnebandycup.se/2015,sv/team/3970296/

 

Girls 14

Förutom Malmhaug KFUM kommer också 33 andra lag från 3 olika länder spela i Girls 14. De är uppdelade i 8 olika grupper, varav Malmhaug KFUM börjar i Grupp 1 tillsammans med Perstorp Bälinge IK, Hovslätts IK, IBK Lockerud och IBK Göteborg.

 

Malmhaug KFUM deltog även i Girls 13 under Gothia Innebandy Cup 2014. Då tog de sig till 1/8 Final i Playoff B, men förlorade den mot Zenith, IK med 1-4.

Spelprogram/Resultat:  http://results.gothiainnebandycup.se/2015,sv/team/3970310/

Storseger mot Hjärnarp
2014-12-08 11:37

Serietrean Malmhaug KFUM hade inga som helst problem med att slå Hjärnarp på bortaplan i herrarnas div 2 Skåne. Slutresultatet blev hela 6-16 i Rantowshallen under lördagen, efter periodsiffrorna 3-6, 2-2 och 1-8. Noterbart är att Malmhaugs Rasmus Olsson gjorde hela 6 mål.


Läs mera om matchen här: http://www.malmhaugkfum.se/nyheter/?ID=11685&NID=49382


Matchstatistik: http://157.180.240.88/Mallar/ft.aspx?scr=result&fmid=53829 

Skånederbyt- ett steg i rätt riktning
2014-11-30 17:54

Torsdag kväll och dags för ett derby mot skånekollegorna i SödraDal. En på pappret svår men inspirerande uppgift. Dagens taktik var det inte svårt för den hyfsat stora publiken att förstå sig på. Ett lågt kompakt försvar och sedan ställa om och försöka utnyttja de snabba forwards vi har i laget. Helt klart var detta rätt medicin mot SödraDal, som trots överlägset bollinnehav inte kom till de stora chanserna. Matchens första rejäla målchans var det istället gökarna som vaskade fram i nionde matchminuten när firma Denice/Emmy snurrade runt hos motståndarna, men där Emmys avslutning smet utanför buren. I elfte minuten stal Simmo bollen från en motståndarback efter perfekt forechecking, men hennes rappa avslutning tog tyvärr i ribban. Efter hårt och intensivt tryck från SödraDal under ett flertal minuter, var det så gästerna som var ofina nog att ta ledningen. Så typiskt för ett lag i vår position var det egentligen ett felriktat skott, som blev till en perfekt passning och friställde en spelare, som bara hade att sätta till klubban. 13:17 på tavlan och 0-1. Inte helt oförtjänt, men utan tvekan hade taktiken och våra vassa kontringar ställt till det för topplaget från Lundatrakten. 

Period 2 började betydligt mera intensivt än föregångaren. Det växlades chanser på löpande band. I inledningen av tredje minuten sköt Fanny Persson ett kanonskott i ribbans underkant bakom Johanna efter ett fint iscensatt motståndaranfall. Bara sekunderna senare snodde Denice åt sig bollen från en SödraDalback, gjorde helt om och rusade helt solo mot mål. En bra och rejäl avlslutning upp mot vänster kryss fantomräddades dock av keepern. 3:28 in på perioden krockade Emmy och Emma Rosén olyckligt och blev liggande med förmodade huvudskador. Det såg riktigt obehagligt ut från läktarplats. Dessbättre var de på benen rätt snabbt igen, även om tyvärr Emma fick avbryta matchen. Efter 5:42 utökade Hanna Johansson på SödraDals ledning till 0-2 på frislag efter petning från Jessica Jensen. Men repliken från hemmatjejerna lät inte vänta på sig så länge, för efter 9:10 smekte Emmy in bollen lågt i målisens bortre hörn från svag vänstervinkel efter pass från HH. Efter reduceringen hade vi ytterligare ett par riktigt bra anfall med bl a en volleysmekning av Hasse precis utanför stolpen som bästa möjlighet. Men det blev gästerna som fick sista ordet i perioden när Karin Sturesson ökade på till 1-3 efter fint instick från Fanny Persson bakom vårt mål.

Tredje periodens första vassa chans skapades av gökarna när DD diagonalt älgade runt motståndarnas försvar och serverade Hasse med ett backhandspass vid högra stolpen, men tyvärr får inte Hasse ner klubban i tid. Sedan kommer ett parti i matchen man helst vill glömma……Mellan 4:36 och 8:34 gör nämligen SödraDal 4 mål efter att de kommit ut med ett bättre och mer distinkt passningsspel. Usch, usch! Fram till dess var matchen en helt öppen historia, inte minst sett till antalet heta målchanser. 1-7 på tavlan och helt plötsligt en otrolig uppförsbacke för våra stolta hemmatjejer. 13:01 åker SödraDal på matchens enda utvisning för lyft av klubban. Ett hyfsat bra powerplay mynnar ut i två (!) ribbskott, som såklart lika gärna kunde gått in. Dessa projektiler signerades av Nicko och Kapten Olsson. 16:04 avslutar SödraDal sitt målskytte för kvällen när de utökar sin ledning till 1-8 genom ett vinkelskott från vänster i slottet upp i bortre krysset. Men kvällens absolut sista mål står Hasse för, när hon tröstmålar till 2-8 genom en patenterad helomvändning i höga slottet följt av ett distinkt skott vid högra stolproten.

Dagens match var trots slutresultatet ett klart steg i rätt riktning. Det låga försvaret med uppoffrande slit där ALLA i laget bidrog från Johanna i holken till sista forward i tredjeformationen var ett klart lyckat drag av Rikard  & Roger. En liten fundering är ju trots allt varför man gick ner på folk inför sista perioden när det funkade bättre än på länge så långt i matchen? Sedan tycker jag även att vi skapar tillräckligt med möjligheter framåt för att kunna göra mer än ynka 2 mål. Men, det är bara att konstatera den krassa och bistra verklighet som råder: 2 mål framåt leder sällan eller aldrig till några poäng i division 1 och definitivt inte 8 insläppta. Jag tror att den förhatliga poängnollan spricker när man minst anar det. Varför inte i årets sista match på bortagolv mot Pixbo? En liten för tidig julklapp i Göteborg hade ju suttit finfint!

Dagens Gökbo

3 Gökar Hela lagets försvarsarbete under framförallt de två första perioderna. Ett skolboksexempel på bra och lågt försvarsspel.

2 Gökar  Emmy ”Kloker” Nilsson. Slet berömvärt matchen igenom och hann mellan varven också med att servera en del smörpass i vanlig ordning. Johanna ”Lugnet” Davidsson. Briljerade med många fina parader och stod för sin absolut bästa insats hittills i år. Visade att hon tveklöst är ett bra målvaktsämne.

1 Gök Helen ”HH” Haagjon. Älskar matcher av den här typen där hon får många dueller att böka sig in i. Som vanligt stark en mot en. Josefin ”Korre” Persson. Slog många precisa och öppnande passningar, som därmed satte igång vårt kontringsspel på ett korrekt vis. Städade som vanligt bra framför egen kasse.

Kvalräven


Hemsidan tar Pulsen på Demijan inför Stanstad matchen
2014-11-28 17:22
De senaste veckorna har vår egen kroat Demijan Panic klagat på att han får för lite uppmärksamhet på hemsidan. Det ska det dock bli ändring på nu. Vi har tagit ett snack med mannen som troligtvis har den mest stela skottekniken i hela innebandysverige

Det blev en kort visit för dig i Åkarp i våras innan du återigen drog på dig Malmhaug-tröjan. Vad var det som gjorde att du bytte tillbaka till Malmhaug igen?

-          Jag kände att det var för lätt att spela i divison 3, nej skämt åsido så ändrades förutsättningarna i malmhaug, där jag egentligen trivdes väldigt bra med spelarna och detta gjorde att jag valde att komma tillbaka.

På tal om Åkarp. Du är ofta väldigt angelägen om att påpeka ditt poängfacit som forward i klubben under de fåtalet matcher du spelade där. Under säsongsinledningen har du växlat mellan back och som forward tillsammans med Rasmus Olsson och Andreas Björborn. Var trivs du bäst egentligen? Varför gör du inte fler mål?

-          Ja, det har blivit en del växlande på positionerna för mig, jag ser mig som bäst på backplatsen men jag gör väl inte bort mig som forward! Det här med att jag inte gör många mål som du skriver håller jag inte riktigt med om, jag har t.ex. ett bättre målsnitt än den gamle målkungen Andreas Hansson de senaste tre matcherna. Sen att Rasmus Olsson missar öppet mål från en halvmeter när jag passar hjälper ju inte direkt mitt poängsnitt heller!

Nåja, någon poäng har det trots allt blivit. Men även en hel del utvisningsminuter. Nästan alla felaktiga, eller? Kan du berätta lite kort om vad som hänt vid dessa utvisningstillfällen och vad du tycker om de inte alltför eminenta domarinsatserna så här långt i serien?

-          Kan man som domare inte se skillnad på huvud och hals/axel så bör man kanske inte dömma matcher, vi kan väl lämna det där. 

Utanför innebandyplanen är du en ingengörshöjdare på EON. Berätta, hur ser en vanlig dag ut i Demijan Panics liv?

-          En vanlig dag börjar med att jag sover så länge det bara går, jobbar och sen gymmar i bästa fall och innebandyträning på det. Dagarna avslutas ofta med en snapchat från Rasmus Olsson när han är på BK eller jalla jalla.

Under gästboks-eran som varade i typ en vecka sökte du två gånger om efter en hustru i gästboken. Dock utan resultat. Men vill du verkligen binda upp dig redan nu? Beskriv din drömtjej! Kanske finns hon i damlaget?

-          Tyvärr gick det inte så bra med mitt letande i gästboken, jag får bara hoppas att gästboken öppnas snart igen så jag kan ge det ett nytt försök. Hansson har lovat att han ska ge mig tips på hur man gör på Etage annars.

Tillbaka till innebandyn då Demijan inte uppskattar när strålkastarljuset riktas mot hans privatliv. Och det får vi på hemsidan respektera. Viktig match nu på lördag då vi ställs mot formstarka Stanstad. Hur ska vi bryta deras vinstrad?

-          Jag tror inte Stanstad kommer att ha mycket att hämta i kulladal utan vi vinner med 9-3

Fem snabba:

United eller fågelbajs ? United
Sandra Afrika eller Eva Mendes ? Eva Mendes
Öl eller sambuca ? Öl
FIFA-kväll eller tennismatch ? Tennismatch
Kroatien eller Sverige ? Båda

Storvinst mot Åby Klippan
2014-11-25 14:58

Serietvåan Malmhaug KFUM hade inga som helst problem med att slå jumbon Åby Klippan på bortaplan i herrarnas div 2 Skåne. Slutresultatet blev hela 8-16, efter periodsiffrorna 4-4, 1-5 och 3-7. Noterbart är att Malmhaugs Hampus Flodin gjorde hela 7 mål och har nu totalt gjort 24 mål på 9 matcher.


Läs mera om matchen här: http://www.malmhaugkfum.se/nyheter/?ID=11685&NID=47156


Matchstatistik: http://157.180.240.88/Mallar/ft.aspx?scr=result&fmid=53815

Nyheter från våra lag